Cum diferă dorinţa sexuală în funcţie de vârstă

Cum diferă dorinţa sexuală în funcţie de vârstă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 20 de ani, bărbaţii îşi doresc un maraton sexual, în timp ce femeile vor tandreţe, iar la 30 de ani ajung amândoi la o dragoste pasională ce-i împlineşte. Dar oare de ce dorinţa sexuală se schimbă de-a lungul timpului şi, mai ales, de ce este ea diferită la bărbaţi şi la femei?

Pentru ea

La 20 de ani, femeia, spre deosebire de bărbat, îşi doreşte foarte mult o relaţie romantică, plină de tandreţe. Abia ieşită din adolescenţă, ea nu ştie încă ce-şi doreşte şi nu poate vedea dincolo de emoţiile pe care i le provoacă bărbatul de care este îndrăgostită. Acum este perioada experimentării pe plan sexual, perioada când descoperă zonele erogene ale ei şi pe cele ale partenerului.

La 30 de ani, o femeie a atins punctul maxim al sexualităţii. Unele femei abia acum ajung să trăiască adevăratele orgasme. Până la această vârstă, a aflat ce anume o împlineşte în plan intim şi în cel sentimental, ştie ce vrea de la partener şi este pregătită pentru căsătorie şi pentru a fi mamă. Are mai multă încredere în ea şi, prin urmare, este şi mult mai pasională şi mai inventivă, inclusiv pe plan erotic.

La 40 de ani, femeia poate trece printr-o criză psihologică şi sexuală, care îi afectează viaţa intimă. La această vârstă înţelege că nu mai are puterea de seducţie pe care o avea nu cu mult timp în urmă, iar frumuseţea ei se ofileşte pe zi ce trece. Acest bilanţ pe care şi-l face îi dă un sentiment de neîmplinire care îi afectează viaţa intimă. În plus, nivelul de hormoni sexuali începe să scadă, ceea ce înseamnă şi o scădere a dorinţei sexuale.

La 50 de ani, din fericire, femeia şi-a revenit din criza prin care a trecut şi începe să se bucure de realizările pe care le are. Odată cu plecarea copiilor, are mai mult timp pentru sine, implicit pentru viaţa sexuală. Acum este vorba mai mult de o pasiune calmă, dominată de gesturi tandre şi de cuvinte dulci, decât de o dorinţă sexuală explozivă. Menopauza aduce nenumărate schimbări hormonale, dar acesta nu este un motiv ca ea să nu se bucure şi să nu se simtă împlinită în viaţa intimă.

Pentru el

La 20 de ani, bărbatul este la cealaltă extremă faţă de femeie. Corpul lui este „bombardat” de testosteron, un hormon care este un adevărat „carburant” sexual. Practic, datorită acestui nivel foarte ridicat de hormoni, bărbatul preferă să treacă repede la „fapte“. Nu prea se gândeşte la o relaţie stabilă, deoarece vrea să trăiască tot mai multe experienţe sexuale.

La 30 de ani, un bărbat se maturizează. În ultimii 10 ani el a acumulat atâtea experimente de... dormitor, încât tinde către o relaţie stabilă. La această vârstă, o parteneră cu care să aibă o relaţie sexuală armonioasă este de preferat în locul aventurilor de o noapte. Bărbatul înţelege cât de important este să-i ofere satisfacţie partenerei.

La 40 de ani, libidoul se diminuează din cauza scăderii nivelului hormonal. El simte că nu mai este la fel de viril ca acum câţiva ani, că nu mai are acelaşi farmec şi că nu mai poate fi la fel de atrăgător. Aceste emoţii negative îl determină să cucerească partenere mai tinere, doar din dorinţa de a i se reconfirma virilitatea.

La 50 de ani, dorinţa scade şi devine prilej de nesfârşite nelinişti. Bărbatului îi trebuie mai mult timp pentru a ajunge la orgasm, iar sexul devine mai tandru. El tinde acum către apropierea emoţională şi relaţiile pot fi delicate şi armonioase. Acum, unii bărbaţi se îndrăgostesc de femei de 20 de ani, tocmai pentru că, în aceste momente ale vieţii lor, dorinţele lor sexuale se potrivesc.

Dicţionarul dorinţei sexuale

Estrogenul este un hormon feminin foarte important, produs de ovare, şi este responsabil de excitaţie şi de reacţiile legate de aceasta - lubrifierea vaginului şi sensibilitatea clitorisului.

Testosteronul este un hormon masculin responsabil de constituţia mai musculoasă, oasele mai mari, pilozitatea, vocea groasă. Nivelul testosteronului influenţează în mod direct erecţia şi orgasmul.

Când eşti îndrăgostit, dopamina se varsă în sânge într-o cantitate mare, dându-ţi sentimentul de mulţumire. Emoţiile pozitive pe care le trăieşti în aceste momente sunt „dictate” de acest hormon.

(Surse online)

Citiţi şi: Cum opreşti o relaţie platonică să ajungă la sex

Citit 7297 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.