PETICEALA de pe Coşbuc merge mai departe: Fed Cup mai REPARĂ o stradă din Galaţi (FOTO)
Foto: Foto Mihai Angheluţă

PETICEALA de pe Coşbuc merge mai departe: Fed Cup mai REPARĂ o stradă din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În cinstea meciurilor de tenis din cadrul Fed Cup, ce se vor disputa săptămâna viitoare, edilii gălăţeni continuă cu febrilitate peticeala străzilor dintre locul competiţiei şi facilităţile de cazare ale sportivilor şi oficialilor


Printre noroaie, maşini bară la bară şi nervi întinşi mai tare ca fileul de pe terenul de tenis, mai mulţi muncitori ai Ecosal nivelau vineri, 30 ianuarie, cu lopeţile asfaltul adus şi compactat de utilaje ale Tancrad. Poliţia Rutieră dirija râurile de maşini du-te-vino, iar după progresul înregistrat de lucrări este foarte posibil ca toată operaţiunea să se termine în acest weekend.

O altă veste bună pentru gălăţeni este aceea că, tot datorită Fed Cup şi prezenţelor de marcă anunţate la acest eveniment, precum Simona Halep şi Klaus Iohannis, inclusiv porţiunea dintre Bariera Traian şi intersecţia cu Drumul de Centură, prin faţa depoului şi garajului Transurb, este în sfârşit reparată. Firma Atlas lucra de zor la fundamentul benzii întâi, destinate traficului auto, aducând inclusiv carosabilul la nivel, printr-un strat gros de beton.

Din păcate, asfaltul plombat acum mai puţin de două săptămâni în craterele de pe Coşbuc, pe lângă şinele de tramvai, s-a crăpat deja, semn că bucuria nu are şanse să dureze mai mult decât evenimentul căreia i se datorează.

Calitate relativă dar costuri inestimabile

Directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, ne-a precizat că, pe lângă suma de 6.000 de lei, specificată săptămâna trecută pentru plombările de pe Coşbuc, pentru reparaţiile mai ample de pe Traian nu se pot estima deocamdată nişte valori certe. Lucrările au o amploare mai mare, anumite porţiuni din carosabil au fost frezate în prealabil, cantităţile de asfalt sunt mai mari, iar reparaţia în sine se desfăşoară acum pe ambele sensuri de mers. Abia după finalizare se va putea comunica o sumă totală concretă.

Pe lângă furnizarea de asfalt, Ecosal a apelat zilele acestea la subcontractorul Tancrad inclusiv pentru utilaje.

 

Citeşte şi: PRIMĂRIA Galaţi plombează pentru HALEP/ Zece tone de asfalt pentru „cârpeală” (FOTO&VIDEO)

Citit 2219 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.