O STRADĂ din Galaţi va fi REABILITATĂ cu 400.000 de lei

O STRADĂ din Galaţi va fi REABILITATĂ cu 400.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 400.160 de lei de la bugetul local va plăti Primăria Galaţi firmei Constructa Mecanique SRL pentru reabilitarea străzii Aviatorilor. Botezată cu un nume atât de îndrăzneţ, strada, cuprinsă între arterele Alba Iulia şi Amurgului, e mai degrabă demnă de secolul trecut, pentru că are canalizare doar pe jumătate. Mai exact, dispune de reţea de apă şi canalizare pe tronsonul cuprins între străzile Nae Leonard - Alba Iulia- Călugăreni, iar pe tronsonul dintre Călugăreni şi Amurgului reţeaua de apă este în stare avansată de degradare şi nu există canalizare.

Carosabilul uzat e plin de fisuri, crăpături şi denivelări, trotuarele sunt şi ele degradate, nu există rampe amenajate pentru persoanele cu handicap locomotor, iar apele pluviale băltesc pentru că nu sunt suficiente guri de scurgere sau cele care există sunt colmatate. Despre locuri de parcare, ce să mai spunem? Sunt insuficiente, aşa că autoturismele sunt lăsate de şoferi fie pe carosabil, fie pe trotuar.

Încă de acum un an aleşii locali au hotărât reabilitarea străzii prin înlocuirea reţelei de apă pe tronsonul pe care este expirată, extinderea canalizării, covor asfaltic şi borduri noi, rampe pentru persoanele cu dizabilităţi şi amenajarea de locuri de parcare. Toate acestea vor fi realizate de Constructa Mecanique, care a câştigat licitaţia cu o ofertă cu aproape 63.000 de lei mai mică decât valoarea propusă de Primărie.


CITEŞTE ŞI: Mai MULTE AUTOBUZE pe străzile Galaţiului. AFLĂ de când!

Citit 1585 ori Ultima modificare Joi, 05 Februarie 2015 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.