Primăria construieşte un TUNEL în centru, înainte de SUBTRAVERSAREA Dunării

Primăria construieşte un TUNEL în centru, înainte de SUBTRAVERSAREA Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria construieşte un tunel în centru! El va fi amplasat pe trotuar şi va fi funcţional mai repede decât ne aşteptăm, în circa două săptămâni. E probabil un soi de antrenament pentru tunelul promis pe sub Dunăre.

Lăsând gluma la o parte, cei care s-au mirat de faptul că Palatul Gheorghiu, de pe strada Domnească nr. 24, a fost încercuit de o bandă de protecţie, care îi pune pe trecători în situaţia de a circula pe mijlocul străzii printre maşini, pot afla că autorităţile locale au ales să construiască acolo un tunel de protecţie. Astfel, oamenii vor putea trece pe lângă clădire fără riscul să le cadă vreo cărămidă în cap.

Deşi în urmă cu trei zile reprezentanţii Primăriei ridicau din umeri, susţinând că nu ştiu cine a împrejmuit zona, purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Ema Turcu, ne-a informat, joi, că s-a recurs la măsura construirii acestui tronson de trecere întrucât nu se ştie cât va mai dura litigiul care lasă deocamdată clădirea fără un proprietar care să poarte răspunderea de a o consolida.

Primăria a atribuit direct construirea tunelului firmei Euroamcon SRL, contra sumei de 60.884,45 de lei, fără TVA. George Maleş, administratorul firmei, ne-a informat că lucrările au început deja şi că se vor finaliza după două săptămâni şi că etapa cea mai grea a fost obţinerea avizelor şi autorizaţiilor.

De la Marius Mitrof, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, am aflat că s-a eliberat un aviz care să permită construirea tunelului respectiv, astfel încât să oferte protecţie trecătorilor, dar să nu agreseze clădirea monument istoric.

Citeşte şi: Palatul Gheorghiu, împrejmuit pentru SIGURANŢA trecătorilor. PIETONII, obligaţi să meargă PRINTRE MAŞINI

Citit 4767 ori Ultima modificare Joi, 12 Februarie 2015 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.