Cum te poţi angaja asistent medical în Germania

Cum te poţi angaja asistent medical în Germania
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prin reţeaua Eures, în Germania sunt vacante 50 de posturi de asistenţi medicali în spitale/aziluri şi alte instituţii medicale din ţară. Pentru a ocupa unul dintre aceste posturi aveţi nevoie de diploma de absolvire a şcolii postliceale/universitare de asistenţi medicali acreditată. Nu este neapărat nevoie de experienţă de muncă, ci doar de motivaţie de a învăţa limba germană. Cunoaşterea acestei limbi constituie un avantaj, însă nu este obligatorie. Dacă vorbim de bani, nemţii oferă 11,22 euro/oră, iar candidaţii vor avea asigurare socială şi asigurare de sănătate. Cei de la ANOFM susţin că românii vor avea parte de cursuri cu profesori specializaţi şi material didactic pentru domeniul medical. Cursurile vor fi gratuite, iar candidaţii trebuie să suporte doar costul cărţilor.

Contractul de muncă va fi semnat pe o perioadă nedeterminată în Germania şi se va lucra circa 40 de ore pe săptămână. Societatea se ocupă de toate măsurile necesare pentru recunoaşterea profesiei în Germania. Cei interesaţi pot trimite CV în limba română, diploma de absolvire, certificate de conformitate/recomandare la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., ori îşi pot depune dosarul la AJOFM Galaţi.

30 de posturi necesită cunoaşterea limbii germane

Tot în Germania mai sunt libere 30 de posturi de asistent medical generalist, oferite de Asociaţia pentru Colaborare Transfrontalieră ca reprezentant al angajatorilor germani (spitale şi aziluri de bătrâni). Şi aici este nevoie de calificare profesională ca asistent medical generalist. Una dintre condiţiile de angajare este cunoaşterea limbii germane la nivel elementar (A2). ANOFM precizează că persoanele preselectate în urma interviului vor avea o săptamână de practică în Germania, iar cheltuielile privind transportul şi cazarea vor fi suportate de Asociaţia care recrutează. De asemenea, se acordă cursuri de limba germană în România până la nivelul B1. Candidaţii admişi vor fi consiliaţi în primele zile după ce ajung în Germania pentru a li se facilita demersul birocratic şi administrativ în întocmirea documentaţiei. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă de minimum 12 luni, iar salariul va fi între 2.200 şi 2.700 euro brut/lună.   

Persoanele care au o astfel de calificare şi sunt interesate să plece să muncească în Germania trebuie să trimită CV în limba germană sau română, însoţit de o copie a diplomei de licenţă sau a certificatului profesional cu specializarea „asistent medical generalist” şi de o copie a certificatului de competenţe lingvistice (în cazul persoanelor care au cunoştinţe de limba germană) la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., ori îşi pot depune dosarul la AJOFM Galaţi.

Citit 8182 ori Ultima modificare Duminică, 22 Februarie 2015 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.