UPDATE/ Octavian Dumitru spune miercuri adio teatrului

UPDATE/ Octavian Dumitru spune miercuri adio teatrului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 18,45: Trupul neînsufleţit al solistului gălăţean de operă Octavian Andrei Dumitru a fost adus, luni seară, la Galaţi. Cortegiul a fost aşteptat de părinţi, prieteni apropiaţi şi rude. Toţi erau înmărmuriţi de durere şi abia îşi găseau cuvintele pentru a spune ceva despre artistul operei din Iaşi, care, duminică, a ales să îşi pună capăt zilelor. "Îmi este foarte greu să vorbesc. A fost cea mai bună fiinţă pe care am cunoscut-o în viaţa mea”, ne-a spus una dintre prietenele solistului.

Părinţii lui Octavian nu cred nici acum că fiul lor a ales să îşi ia zilele şi cred totuşi că a fost vorba despre un accident. Mai mult decât atât, fratele lui Octavian Dumitru spune că nu exista niciun motiv pentru această decizie radicală.

"Pe 14 februarie şi-a cerut în căsătorie prietena. Se pregăteau să se mute într-un apartament. Sâmbătă seara au stat împreună. Ea a plecat dimineaţă şi când s-a întors l-a găsit mort. Eu am vorbit cu el sâmbătă seară. Nu am vrut să-l deranjez, că ştiam că este obosit, dar ceva m-a făcut să-l sun. Nu mi s-a părut schimbat, ci doar un pic obosit. Nu pot să cred ce s-a întâmplat şi nu ştiu ce vom face de acum înainte fără el", ne-a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Răzvan Dumitru.

Autorităţile locale şi conducerea Teatrului Muzical „Nae Leonard” le-au oferit celor din familia Dumitru posibilitatea ca sicriul tânărului solist să fie depus în foaierul teatrului. Oferta a fost acceptată, iar Octavian va ajunge, în această dimineaţă, pentru ultima dată în Teatrul Muzical din Galaţi. Aici, colegii de scenă şi toţi gălăţenii care l-au admirat îşi vor putea lua rămas bun de la talentatul solist, iar apoi acesta va fi condus pe ultimul drum.


Gălăţeanul Octavian Andrei Dumitru, cântăreţ la Opera Naţională Iaşi, găsit SPÂNZURAT

UPDATE, ora 16,00/ S-a spânzurat fără să fi lăsat un bilet prin care să explice de ce a recurs la acest gest disperat

Şoc în lumea culturală. Gălăţeanul Octavian Andrei Dumitru, solist (bas) al Operei din Iaşi, şi-a ales o ieşire dramatică de pe scenă. El a decis să îşi pună capăt zilelor, în locuinţa sa din Iaşi. Trupul neînsufleţit al tânărului artist a fost descoperit chiar de prietena sa, care a anunţat imediat autorităţile. Din păcate, însă, medicii nu au reuşit să-l readucă la viaţă.

Nimeni nu îşi explică de ce Octavian Dumitru, în vârstă de 34 de ani, a făcut acest gest inexplicabil. "Este... era, nu mă pot obişnui să vorbesc despre el la trecut, un artist în adevăratul sens al cuvântului. A urcat pe scena Teatrului de Operă din Iaşi, pe cea de la Teatrul Muzical din Galaţi, dar şi pe alte scene din ţară şi din străinătate. Era un colaborator permanent al Galaţiului. La doar 34 de ani, avea un repertoriu impresionant şi era un artist consacrat şi cu şanse mari pentru viitor. A jucat în roluri de toate felurile, şi pozitive, şi negative, şi mereu era cu zâmbetul pe buze”, ne-a declarat Teodor Niţă, directorul Teatrului Muzical „N. Leonard”.

Unii susţin că Octavian Dumitru ar fi avut probleme financiare. Tânărul interpret de operă a cumpărat o casă cu 47.000 de euro, la care a descoperit mai multe probleme ale de construcţie şi pe care a încercat să o vândă fără a mai obţine aceeaşi sumă. Totuşi apropiaţii cred că motivul sinuciderii a fost cu totul altul. „Noi, artiştii, nu am avut niciodată foarte mulţi bani. Văd în jurul meu foarte mulţi oameni care au probleme cu creditele, dar nu cred că acesta a fost motivul pentru care Octavian a făcut acest gest. În adâncul sufletului, el trăia o dramă. În urmă cu o lună şi ceva l-am văzut la Iaşi în piesa „Sunetul Muzicii” şi chiar am remarcat că era foarte slab. Colegii lui mi-au spus că este foarte trist şi pierdut. Nu situaţia financiară l-a dărmat, ci altceva. În adâncul sufletului său a fost o slăbiciune”, a adăugat Teodor Niţă.

Şoc printre colegi

Octavian Dumitru trebuia să urce pe scena Teatrului Muzical din Galaţi săptămâna trecută, pentru un rol în „Boema”. Deşi iniţial îşi confirmase prezenţa, cu foarte puţin timp înainte, solistul a anunţat că, în locul lui, va veni un alt coleg.

Acum, vestea tragică i-a lovit ca un fulger pe artiştii care urmau să urce duminică seară pe scena Teatrului Muzical din Galaţi, sub directa îndrumare a unui regizor din Iaşi. „Am lucrat cu Octavian. Eram foarte ataşat de el, pentru că era un om deosebit, genul care îţi intra pe sub piele. În ultima perioadă, am avut un sentiment ciudat, că nu este în regulă ceva cu el. În urmă cu câteva zile, i-am spus că nu mai are aura de altădată. Nu mi-a spus ce se întâmplă cu el. Mă doare sufletul că, la Galaţi, sunt invitat să montez un spectacol pe care l-am montat şi la Iaşi, cu Octavian în rolul principal. Era sufletul şi motorul unui spectacol. E ca şi cum aş fi pierdut un frate”, ne-a declarat regizorul Octavian Jighirgiu.

Culmea ironiei este faptul că, duminică seară, colegii lui Octavian au cântat că „viaţa este făcută să o trăieşti până la capăt”.

"I s-a închis poarta către această lume"

Apropiaţii susţin că au observat mai multe semne că Octavin nu era bine. „Le-a mai spus colegilor că va se va sinucide. Eu abia acum am aflat despre acest lucru. Cineva din jurul lui ar fi trebuit să reacţioneze. Am jucat cu el pe scenă. Era un tip foarte vesel, dar, de la Anul Nou, am văzut că s-a schimbat. Probabil i s-a închis o poartă către lumea asta. Voia să cânte în toate spectacolele, probabil pentru că ştia că nu mai are timp”, ne-a spus tenorul Adrian Ionescu, coleg la Iaşi cu Octavian.

Trupul neînsufleţit al tânărului solist a fost depus la Teatrul din Iaşi şi, cel mai probabil, va fi apoi adus la Galaţi. Directorul Teatrului Muzical din Galaţi a oferit familiei posibilitatea de a-l aduce pe Octavian în foaierul Teatrului Muzical gălăţean, pentru a fi, pentru ultima dată, aproape de scena pe care a iubit-o atât de mult.


Basul Octavian Dumitru, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit, în cursul dimineţii de duminică, spânzurat în casă, din primele cercetări făcute de către anchetatori reieşind că acesta ar fi avut probleme financiare.

"Am fost sesizaţi duminică, în jurul orei 12.30, că a fost găsit un bărbat decedat prin spânzurare în casa în care locuia. S-a deplasat la faţa locului o echipă de la Secţia 5 de Poliţie, s-a efectuat cercetarea locului faptei şi nu sunt suspiciuni, până în prezent, cu privire la comiterea vreunei infracţiuni“, a declarat pentru MEDIAFAX comisar Mădălina Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul ar fi recurs la acest gest extrem din cauza unor probleme financiare.

Trupul cântăreţului de operă a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, unde se va face necropsia.

Bărbatul era originar din Galaţi şi lucra la Opera din Iaşi din anul 2004, ultima sa reprezentanţie fiind în "Bărbierul din Sevilla", unde a jucat rolul lui Barolo, care a avut loc joi. Octavian Dumitru a fost, între anii 2002 şi 2004, membru al corului "Gavriil Musicescu” al Filarmonicii de Stat "Moldova” Iaşi. În anul 1998, a absolvit Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin” din Galaţi, Sectia Pedagogică, în 2003 a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, Secţia Canto, clasa Prof. Univ. Dr. Corneliu Solovăstru, iar în 2004 a absolvit Masteratul la Universitatea de Arte "George Enescu” din Iaşi.


Citit 6525 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.