TINERII ŞI ORAŞUL/ De la dans la stomatologie

TINERII ŞI ORAŞUL/ De la dans la stomatologie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alexandru Eliade are 21 de ani şi este student la Facultatea de Medicină şi Farmacie, specializarea Medicină dentară, în anul II. Avem toate motivele să credem că pacienţii vor fi realmente fascinaţi de el, pentru că le va scoate dinţii în paşi de vals, fiind un dansator înrăit. A practicat dansul sportiv de la şapte ani, însă de la vârste şi mai mici a dorit să se facă medic. Aşa că, după nenumărate competiţii la care a fost premiat, la 19 ani s-a oprit din dans şi, în loc să devină antrenor, Alexandru a decis să îmbrăţişeze meseria de stomatolog. Chiar dacă pare ciudat, cele două pasiuni ale sale se completează şi îl ajută să se dezvolte armonios.

“De mic vreau să fiu medic. E o meserie nobilă şi frumoasă. La fel şi dansul: e un amalgam de trăiri, e emoţie, iubire, pasiune, bucurie. Dar, deocamdată, dansul va rămâne la stadiul de hobby. Nu mai pot să fac performanţă, pentru că e destul de costisitor şi am facultatea, unde trebuie să învăţ temeinic. Însă voi continua să dansez”, spune Alex.

Tânărul este acum membru al Societăţii Studenţilor Medicinişti din Galaţi şi participă la toate congresele de specialitate. Se face, însă, remarcat şi la petrecerile între colegi, prin mişcările sale de profesionist. “Nu ştiu dacă clienţii mei vor fi influenţaţi de hobby-ul meu. Până la urmă omul vrea o dantură bună, nu să danseze cu mine”, spune, în glumă, Alexandru. Tot el explică de ce în România poţi face o carieră mai degrabă în domeniile mai aproape de ştiinţă, decât în cele artistice.

“E o chestiune de bani şi de perspectivă. Poţi fi un bun antrenor, cu rezultate, dar cam atât. În străinătate e altceva. Medicii, pe de altă parte, vor fi căutaţi indiferent de specializare. Eu unul aş vrea să fac masteratul în Europa. Mă duc ca medic, însă, dacă voi avea posibilitatea să fac şi ceva cu dansul, nu voi spune nu ofertei”, explică Alex. Cât despre cât de mult ajută dansul un student la medicină, Alex spune că e un sport care contribuie la disciplină şi autocontrol. “Pentru că sunt obişnuit cu presiunea concursurilor, nu mai am emoţii la examene”, spune el.


CITEŞTE ŞI: Talente gălăţene - Ofertat din străinătate, Robert a rămas în ţară

Citit 1106 ori Ultima modificare Luni, 23 Februarie 2015 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.