VESTE BUNĂ pentru nevoiaşii Galaţiului: Vor primi din nou ALIMENTE de la UE
Foto: Foto Bogdan Codrescu

VESTE BUNĂ pentru nevoiaşii Galaţiului: Vor primi din nou ALIMENTE de la UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul primei etape de distribuire a alimentelor de la Uniunea Europeană, peste 12.000 de persoane defavorizate din municipiul Galaţi au primit câte două cutii cu făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită şi pate din ficat.

"Prima etapă de împărţire se sistează. Am avut o rată de distribuţie de 90-91 la sută. Am încercat prin toate mijloacele să-i informăm pe beneficiari să vină să-şi ridice alimentele gratuite: am anunţat în presă, am afişat anunţuri la centrele de distribuţie, le-am trimis notificări acasă. În total, am avut peste 12.000 de beneficiari (din totalul de 13.391), un număr satisfăcător pentru noi", susţine Picu Roman, directorul Cantinei de Ajutor Social Galaţi.

Cum au rămas aproximativ 13.000 de pachete nedistribuite, reprezentând alimente neridicate de beneficiari şi altele primite în plus de la Guvern, reprezentanţii Primăriei şi cei de la Prefectură vor hotărî joi, 26 februarie, cum şi cui vor fi împărţite cutiile rămase în stoc.

„Începând cu data de 2 martie, stocurile de ajutoare rămase vor fi distribuite pe liste de suplimentare. Mai simplu spus, aceeaşi gălăţeni sărmani care au primit prima dată alimentele de la UE, vor primi din nou ajutoare, însă doar câte o singură cutie. Nu putem să le dăm tot două cutii, pentru că vrem să ajungă pentru toate persoanele”, spune Picu Roman.


CITEŞTE ŞI: Încă aproape 6.200 de pachete cu alimente de la Uniunea Europeană

Citit 8679 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Februarie 2015 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.