MERCURIAL DE PRIMĂVARĂ/ Ce MĂRŢIŞOARE puteţi găsi la TÂRGUL DE 1 MARTIE în Galaţi şi CÂT COSTĂ

MERCURIAL DE PRIMĂVARĂ/ Ce MĂRŢIŞOARE puteţi găsi la TÂRGUL DE 1 MARTIE în Galaţi şi CÂT COSTĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Venirea primăverii este în fiecare an prilej de bucurie şi bună dispoziţie, iar aceste sentimente trebuie împărtăşite cu cei dragi. Fie că alegi o floare, o felicitare sau un mărţişor tradiţional, persoanele din jurul tău trebuie să ştie cât de speciale sunt pentru tine.

Nici anul acesta, gălăţenii nu se lasă mai prejos. Încă de la începutul săptămânii, comercianţii şi-au aranjat cât mai atractiv tarabele cu cadouri specifice primăverii: flori de toate felurile, mărţisoare lucrate manual, brăţări, tablouri sau felicitări.

Pe strada Brăilei, în Ţiglina 1, întâlnim cele mai mai multe tarabe, unde vânzătorii au expus cele mai diversificate cadouri. Astfel, am găsit brăţări împletite cu fire roşii şi albe la preţuri accesibile pentru toată lumea: cele mai subţiri costă 1 leu, cele mai mari costă 2 lei, iar cele care sunt accesorizate costă 4 lei.

Dacă doriţi un cadou mai sobru, care să poată fi purtat oricând, puteţi cumpăra broşe la preţul de 8 lei (cele mici) sau la 10 lei (cele mari).

Cei care vor un cadou personalizat pot achiziţiona mărţişoarele de tip zodiacal la preţul de 4 lei.

Cele mai căutate mărţisoare în ultimul timp sunt însă cele realizate manual. Comercianţii lucrează la ele încă din vară, iar cumpărătorii par din ce în ce mai interesaţi, căutând adesea cadouri originale. Astfel, putem cumpăra flori lucrate manual, broşe, fluturi sau gărgăriţe la preţul de 2,5 lei sau 4 lei.

Dacă faceţi o oprire la tarabele cu flori, puteţi cumpăra ghiocei la preţul de 1 leu, panseluţe la 2,5 lei, primole la 6 lei şi zambile la 2 lei (buchete mici) şi 4 lei (buchete mari).

Tarabe cu mărţisoare au fost amenajate în mai multe zone din oraş, iar comercianţii au preţuri asemănătoare cu cei din zona Ţiglina 1.

Printre miile de mărţişoare expuse la târgul din Ţiglina I, care mai de care mai mari şi  sclipitoare, multe dintre ele cumpărate din comerţ şi revândute, am găsit şi podoabe speciale, lucrate manual, pentru a căror realizare gălăţencele Ioana, Alina şi Florina au „investit” suflet şi imaginaţie.

La întrarea în târg, pe partea stângă, o găsim pe Alina Fluture, care participă pentru a treia oară la târgul de mărţişor organizat la Galaţi. Pe masa ei, vizitatorii pot găsi o mulţime de mărţişoare lucrate manual, din diferite materiale: fetru, fimo, hârtie. Sunt atât de multe încât nici nu ştii ce să alegi. Preţurile? Acceptabile: 2 lei, 2,5 lei, 3 lei, 4 lei. "Am adus aproximativ 2.000 de mărţişoare, la care lucrez de vara trecută. Îmi place ceea ce fac şi pun mult suflet. Nu e uşor deloc, dar merită efortul", ne-a spus Alina.

Câteva tarabe mai departe, le întâlnim pe Ioana Gheorghiu şi pe Florina, care-şi expun creaţiile la aceeaşi masă. Doamna Ioana, sau Jana, aşa cum este cunoscută în Galaţi artista, dă naştere unor mărţişoare deosebite de şapte ani, de când a ieşit la pensie. A început din nevoia de a-şi rotunji veniturile, dar acum creează din pasiune. "Am mărţişoare şi broşe făcute din sâmburi de cireş, sâmburi de corcoduşe, coji de fistic, piele refolosibilă, din blană. Costă între doi şi zece lei, nu le pun preţuri mai mari pentru că şi-aşa mă chinuiesc să le vând. În doi ani, am vândut doar 40 de mărţişoare. Gălăţenii nu ştiu să aprecieze lucrurile făcute manual”, povesteşte Ioana Gheorghiu.

O imagine diferită găsim şi dacă ne uităm la mărţişoarele Florinei. Pentru a avea cât mai multe mărţişoare la târg, s-a pregătit încă din luna ianuarie. "Am broşe croşetate, cu mărgeluţe, pandantive cu piele şi sticlă, unele modelate manual şi pictate cu acrilice, fluturaşii sunt din fetru, omizile din pufulete din fetru, broşe cu flori nemuritoare. Am vrut să fie mai deosebite, originale. Multe mărţişoare sunt unice. Am mai venit la astfel de târguri. Vin pentru clienţii care vor mărţişoare lucrate manual. Mi-am format deja un grup de clienţi care vin în fiecare an şi mă caută la târg", spune tânăra artistă.

Citit 2819 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Februarie 2015 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.