DOTĂRI NOI la Unitatea de Primiri Urgenţe, cu ajutorul Asociaţiei SMURD
Foto: Foto Teodora Miron

DOTĂRI NOI la Unitatea de Primiri Urgenţe, cu ajutorul Asociaţiei SMURD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşteptarea pacienţilor şi munca medicilor şi asistentelor vor deveni ceva mai uşoare la UPU-SMURD Galaţi. Două perdele de aer cu încălzire electrică, 15 banchete cu câte trei locuri fiecare şi alte echipamente necesare bunei desfăşurări a activităţii în cadrul dispeceratului unic integrat au fost achiziţionate de Asociaţia SMURD din banii strânşi în urma contribuţiilor de doi la sută din anul precedent.

„Prin Asociaţia SMURD Galaţi s-au primit aceste banchete şi perdelele de aer cald care suplimentează şi uşurează totodată munca sistemului de climatizare din clădire. Am trăit nişte zile în care pur şi simplu sistemul nu făcea faţă, dar acum avem o temperatură optimă pentru desfăşurarea actului medical. Vă amintiţi că au fost perioade în care, la patul bolnavului, erau cinci grade pe timp de iarnă şi 45 de grade vara. Am primit şi un calculator specializat pentru operatorul SMURD din cadrul dispeceratului integrat ISU-SAJ-SMURD. Utilitatea lui se va vedea chiar de astăzi, pentru că asistentul, de fapt toţi asistenţii, care, în decurs de câteva săptămâni, au fost instruiţi, vor începe să lucreze pe el şi să distribuie cazurile SMURD care vin prin 112”, ne-a explicat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD.

Donaţiile pot salva o viaţă

Nu este prima dată când Unitatea de Primiri Urgenţe şi SMURD-ul primesc daruri de la asociaţie. „Darurile tot vin de o perioadă de timp, începând cu investiţiile substanţiale la apartamentele de serviciu ale piloţilor şi personalului de întreţinere, continuând cu investiţiile care s-au făcut la punctul de operare aero-medical şi cu echipamentul pentru o parte din personalul medical de pe maşinile şi elicopterul SMURD. De asemenea, am reuşit să găsim bunăvoinţa şi banii pentru a cumpăra medicilor rezidenţi echipamentele de protecţie necesare (combinezoanele şi bocancii)”, a completat Angel Trifan.

Medicii SMURD, care luptă zi de zi pentru salvarea gălăţenilor, mai au însă nevoie de ajutor. Aceştia intervin cu o maşină care are deja nouă ani vechime. „Deşi are doar 160.000 de kilometri a beneficiat de mentenanţă de peste 50.000 de lei (bani pe care i-a asigurat tot Asociaţia SMURD), de aceea ne dorim una nouă, care ar costa 130.000 de euro, cu toate dotările necesare”, ne-a explicat coordonatorul UPU-SMURD.

Şeful Asociaţiei SMURD, Costică Voicu, speră că anul acesta va reuşi să le împlinească dorinţa celor care luptă pentru viaţă, în ciuda faptului că sumele care se adună de la an la an sunt din ce în ce mai mici. „Este un proiect foarte important pentru noi şi cred că este posibil. Nu pot să vă dau numărul gălăţenilor care au donat cei doi la sută, dar pot să vă spun că sumele sunt din ce în ce mai mici, deoarece nu am avut o promovare de fiecare dată aşa cum trebuie. Anul acesta ne-am propus să avem o cu totul altă conduită, să venim din aproape în aproape şi să le explicăm gălăţenilor că din cei doi la sută s-au achiziţionat lucruri necesare actului medical”, ne-a declarat şeful Asociaţiei SMURD.


CITEŞTE ŞI: O altă SECŢIE a SPITALULUI Judeţean din Galaţi va fi REABILITATĂ

Citit 3965 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2015 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.