Încă o SURPARE în mijlocul Galaţiului!
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Încă o SURPARE în mijlocul Galaţiului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două utilaje şi o echipă de lucrători Ecosal acţionau ieri în jurul şi în interiorul unui ditamai crater săpat pe trotuarul străzii Brăilei, în dreptul părculeţului de la Potcoava de Aur. Ce s-a întâmplat? Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, în zona cu pricina a apărut o nouă surpare.

„Este o zonă cu risc ridicat pentru accidente de sol, dovadă fiind surparea apărută acum ceva vreme în urmă, în apropiere (zona Trei Star), fenomen pe care îl monitorizăm în continuare, deoarece solul nu a fost stabilizat complet. În zona în care a apărut noua surpare şi unde se lucrează în acest moment s-au efectuat, în urmă cu o lună şi jumătate, lucrări de remediere a unei avarii apărute la instalaţia electrică, care alimentează reţeaua de iluminat stradal. Lucrările respective au fost efectuate de Electrica. Specialiştii sunt de părere că surparea apărută a fost generată atât de compactarea necorespunzătoare de după lucrările de remediere a reţelei de energie electrică, cât şi de umiditatea excesivă şi precipitaţiile care au afectat Galaţiul în această iarnă”, ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei.

Pentru moment, zona unde a avut accidentul de sol este curăţată, apoi va fi umplută cu piatră şi pământ ce vor fi compactate, urmând a fi monitorizată o vreme, pentru a se vedea dacă fenomenul de surpare evoluează. De abia după stabilizarea completă a solului, se va şi asfalta zona.

Aşa că, până atunci, ocoliţi zona!


CITEŞTE ŞI: Surpare după surpare/ GALAŢIUL SE SCUFUNDĂ din cauza infrastructurii (FOTO)

Citit 3984 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.