Avertisment al Direcţiei Silvice: DEFRIŞĂRILE necontrolate, un PERICOL pentru judeţ
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu

Avertisment al Direcţiei Silvice: DEFRIŞĂRILE necontrolate, un PERICOL pentru judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul se numără printre judeţele cu cele mai degradate terenuri din ţară, precizează conducerea Direcţiei Silvice Galaţi, într-o informare transmisă Prefecturii. Potrivit directorului Valentin Hahuie, defrişările necontrolate, dar şi lipsa de interes a privaţilor şi nu numai pentru regenerarea suprafeţelor de pădure au făcut ca zona noastră să fie predispusă din ce în ce mai mult la alunecări de teren, inundaţii şi secetă prelungită.

Conform conducerii instituţiei, Direcţia Silvică Galaţi administrează o suprafaţă de 30.640 de hectare, din care 20.530 de hectare reprezintă fond forestier de stat, iar 9.293 de hectare - fond forestier privat. "Aproape 40 la sută din aceste proprietăţi private sunt suprafeţe cu mii de proprietari, respectiv cu proprietăţi sub un hectar, necuprinse în contracte de asigurare a serviciilor silvice de administrare, constituind astfel principala problemă în dezvoltarea durabilă a pădurilor judeţului şi menţinerea funcţiilor ecologice ale acestora.

Activitatea Direcţiei Silvice Galaţi este marcată de particularitaţile zonei de silvostepă aridă, cu tendinţe spre deşertificare. Practic, defrişările necontrolate demonstrează că proprietarilor privaţi nu le pasă de consecinţele ecologice pe termen lung, atâta timp cât îşi satisfac nevoile de moment", afirmă conducerea Direcţiei Silvice.

Directorul Hahuie a subliniat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, necesitatea unor lucrări de regenerare a fondului forestier, trăgând astfel un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în ultimii zece ani, suprafeţele de teren din judeţ s-au degradat într-un ritm îngrijorător.

Citit 830 ori Ultima modificare Joi, 26 Martie 2015 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.