Donează doi la sută din impozit pentru copiii cu autism

Donează doi la sută din impozit pentru copiii cu autism
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până pe 25 mai, orice contribuabil poate direcţiona doi la sută din impozit către tot felul de organizaţii non profit. Una dintre asociaţiile gălăţene care are nevoie ca de aer de astfel de donaţii este Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism.

"Avem nevoie de donaţii"

"Suntem o asociaţie care se autofinanţează numai din surse proprii. Acest doi la sută ne-ar ajutat foarte mult, pentru că am reuşit, în aceşti câţiva ani, diferite servicii pentru părinţii care au copii cu autism, cursuri în care îi învăţăm să facă terapie şi acasă. Avem o activitate transparentă, suntem foarte activi. Gălăţenii care nu ştiu prea multe informaţii despre noi pot intra pe site-ul nostru www.autism-galati-apca.blogspot.ro, să vadă tot ceea ce am făcut până acum şi ce proiecte avem pentru viitor. Oamenii trebuie să ştie că sprijinul lor este real şi contează mult pentru noi", spune Nicoleta Lupoaie, preşedintele Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism.

Pentru a dona doi la sută din impozitul tău anual, trebuie să completezi declaraţia 230 (dacă ai venituri doar din salariu) sau declaraţia 200 (dacă ai venituri din mai multe surse, cu datele personale şi informaţiile: Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism, cod fiscal 29189030 şi cont bancar RO84 BTRL 0180 1205 G118 22XX. Apoi, trebuie să o depui personal ori să o trimiţi prin poştă (recomandat) la Direcţia Finanţelor Publice Galaţi.

Voluntari pentru copiii autişti

Pe lângă bani, Nicoleta Lupoae spune că este nevoie şi de cât mai mulţi voluntari, mai ales că pe 2 aprilie vor deschide porţile primului afterschool pentru copiii cu autism. Programul acestui afterschool este un model de predare interactivă, care respectă programa elaborată de Ministerul Educaţiei şi se bazează pe principiile terapiei ABA (Applied Behavior Analysis/ Analiza Comportamentală Aplicată). De toate cursurile se vor ocupa un psiholog coordonator, un psihopedagog, care vor face evaluări periodice şi vor avea o planificare pentru fiecare oră în parte. Timp de un an, 20 de copii din asociaţie vor parcurge mai multe ore pentru integrarea lor în colectiv. Şi, dacă vor avea resurse, vor dori să extindă proiectul, care este deocamdată în fază de pilot, astfel încât să fie ajutaţi cât mai mulţi copii şi părinţi.

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism are în prezent aproximativ 60 de membri din municipiul Galaţi dar şi din localităţi vecine precum Şendreni, Smârdan, Independenţa, Tuluceşti, Cişmele, Târgu Bujor şi Brăila.

CITEŞTE ŞI: INTERVIU cu Nicoleta Lupoae, MAMA gălăţeancă, în luptă cu autismul

Citit 785 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2015 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.