Proasta administrare este contagioasă. Şi Brăila are CRATERE către Galaţi (FOTO&VIDEO)
Foto: Sursa foto: Google Street View

Proasta administrare este contagioasă. Şi Brăila are CRATERE către Galaţi (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În goana de a-şi trece cât mai mult teren în intravilan, beneficiind de taxe şi impozite şi din partea celor care au construit la marginea oraşului, autorităţile locale sunt adesea copleşite de problemele adminsitrative aferente. Astfel, porţiuni mari din drumurile de acces, de la intrarea în localităţile mari şi până la prima zonă rezidenţială par lăsate la voia întâmplării, cu asfaltul spart, marcaje lipsă şi, în general, condiţii precare de circulaţie atât pentru autovehicule dar şi pentru pietoni.

Galaţiul se remarcă la acest capitol. Dar, mai nou, şi oraşul cel mai apropiat, Brăila, a început să se molipsească de asemenea tare ale spiritului gospodăresc.

Gestionând un număr dublu de "porţi", vecinii din Muntenia reuşesc să ofere condiţii de trafic cel puţin decente. Chiar şi acolo fundamentul drumului s-a vălurit de la traficul intens pe sol slab, cum ar fi în prima parte din Calea Călăraşilor, spre ieşirea către Viziru, asfaltul este totuşi peticit iar gropile rămase sunt de mici dimensiuni, nepunând în pericol integritatea maşinii.

În lipsa unei uniri, nici drumurile nu sunt prea sigure

La ieşirea spre Galaţi însă, către drumul de pe dig, chiar în dreptul ultimei reprezentanţe auto (!), carosabilul a fost lăsat să se degradeze până la a deveni un real pericol pentru siguranţa traficului. Un contact al roţilor de autoturism cu cratere căscate în asfalt, chiar şi la viteză mică, semnificativ sub viteza legală, se poate solda cu rezultate grave, precum în imaginile din galeria foto. Interesant este că gropile au debutat acum trei ani, după cum dovedeşte o captură foto Google Street View, datând din toamna lui 2012. Probabil că, în deferenţa lor faţă de autorităţile din oraşul vecin, edilii Brăilei nu au mai considerat necesară astuparea lor, considerând că gălăţenii sunt deja obişnuiţi cu asemenea pericole, dată fiind starea majorităţii arterelor din Galaţi.

Foto Monica Zanet

Chiar şi recent, primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a mai punctat o divergenţă de principii cu administraţia actuală a Galaţiului dar şi cele care au precedat-o: "Eu am mai discutat: hai să facem ceva! Un lucru, mic - mare, nu contează, să se vadă că între Brăila şi Galaţi s-a întâmplat ceva de interes comun. Ori, dacă lucrurile astea rămân la nivel de declaraţie, nu se va întâmpla vreodată ceva. Şi dacă o să începem iarăşi o discuţie pe unde trece autostrada, podul, tunelul, nu o să se întâmple nimic şi cineva o să dea bani în altă parte".

Video Mihai Angheluţă

Aşadar, până când autorităţile îşi vor da mâna să le asigure, în fond, cetăţenilor din ambele oraşe un mod de a se reuni măcar prin deplasări interurbane pe propria cheltuială, vă sfătuim să aveţi "atenţia sporită". Ieşirea din Brăila poate fi o capcană greu de trecut în drumul spre Galaţi.


CITEŞTE ŞI: Din groapă-n groapă/ DEZASTRU pe drumurile judeţului Galaţi. ZERO MODERNIZĂRI

Citit 1482 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2015 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.