ATENŢIE LA CARNEA DE PASĂRE din magazine! AMENZI de peste 50.000 de lei date de Protecţia Consumatorilor Galaţi

ATENŢIE LA CARNEA DE PASĂRE din magazine! AMENZI de peste 50.000 de lei date de Protecţia Consumatorilor Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Galaţi a desfăşurat în luna martie o acţiune de control în magazinele care comercializează carne de pasăre refrigerată şi congelată. Inspectorii au descoperit abateri la fiecare dintre cei 18 agenţi economici controlaţi, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 50.600 de lei.

Termenul de valabilitate, pe ghicite

Într-un magazin din mediul rural comisarii au găsit 3,5 kilograme de carne de pui tocată şi congelată care expirase de pe 28 ianuarie. Din cauza depozitării neconforme, 20 la sută din carnea comercializată vrac avea modificări ale aspectului. "Toţi operatorii economici verificaţi aveau la comercializare carne de pasăre congelată (pulpe pasăre, tacâmuri pui etc.) care era achiziţionată vrac şi depozitată în vitrinele frigorifice de congelare, fără a fi însoţite de elemente de identificare şi caracterizare din care să reiasă denumirea producătorului, termenul de valabilitate sau condiţiile de depozitare", a precizat ing. Carmen Tudor, comisar-şef adjunct CRPC Galaţi.

Probleme de afişare

În două magazine inspectorii nu au găsit afişate la vedere pentru consumatori preţurile alimentelor. Mai mult, alte două magazine nu aveau afişate la loc vizibil denumirile societăţii şi nici numerele unice de înregistrare. Printre alte abateri găsite de angajaţii CRPC s-a numărat şi faptul că în două magazine cântarele erau aşezate în poziţii care nu le permiteau clienţilor să vadă afişajul electronic. Pe lângă amenzi, inspectorii au oprit definitiv de la vânzare şi o cantitate de 148 de kilograme de produse, a căror valoare totală se ridică la 1.144 de lei. Conform legii, CRPC Galaţi nu poate face public numele magazinelor în care au descoperit nereguli.


 

Citit 3014 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2015 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.