STATISTICA ÎNGRIJORĂTOARE! "La fiecare trei secunde, o femeie este agresată"

STATISTICA ÎNGRIJORĂTOARE! "La fiecare trei secunde, o femeie este agresată"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Andreea Paul, deputat PNL, a participat, în Spania, la primul congres internaţional dedicat femeilor din mediul rural, unde a prezentat situaţia din ţara noastră: „La fiecare trei secunde, o femeie este agresată în România. Idei precum 'o palmă nu a omorât pe nimeni', 'unde dă tata creşte', sau 'bătaia este ruptă din rai', care ţin direct de violenţa în familie, nu mai trebuie să fie o poveste de actualitate.

82.000 de victime şi 800 de decese au fost înregistrate oficial în România, între 2004 şi 2011. Gravitatea situaţiei nu este dată doar de aceste date statistice, unele dintre ele fiind foarte mult subestimate sau incorecte din cauza fricii faţă de consecinţe a femeilor agresate, din lipsa studiilor în domeniu, sau din cauza faptului că multă lume o priveşte ca pe o problemă intimă ce ţine de familia proprie”.

„În vreme ce o româncă este agresată la fiecare trei secunde, din partea autorităţilor guvernamentale s-au alocat de abia doi lei pe locuitor pentru realizarea unui program cu privire la violenţa în familie pentru perioada 2013-2017”, a mai spus Andreea Paul.


CITEŞTE ŞI: Mii de copii au primit haine, la biserici, înainte de Paşte

Citit 666 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 01:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.