Monumente urbane: Declarăm sau copiem în graffiti amoros?
Foto: Foto Victor Cilincă

Monumente urbane: Declarăm sau copiem în graffiti amoros?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o lume civilizată, nu împuşti puştii înfierbântaţi care îşi de/scriu sentimentele pe toate zidurile, poate găseşti soluţia unui monument al Iubirii, pe care să poată scrie fiecare, fără a murdări clădiri şi monumente, după puterea talentului şi sentimentului fiecăruia!

La mijlocul Falezei, treptele de travertin care merg spre Dunăre, acum uşor crăpate (şi spălate când a venit preşedintele Johannis) au adunat şi o colecţie întreagă de sentimente de dragoste. Una dintre ultimele nici n-a mai încăput pe zid, ori l-a surprins paznicul pe „artist”, ori s-a terminat înainte sentimentul: a rămas scris doar „Te iub”.

Şi, nu departe, începutul unei mărturisiri: „Ştii că eu era”… să nu se ştie ce. Dar o nouă inscripţie forţează poeticul să ne uimească uite-aşa: „Suntem toţi nişte molii fierbinţi/ Tragem toţi cu viaţa de dinţi”. Rimează, dar e cam forţat tragi cu viaţa de dinţi şi nu viceversa. Mă rog, altfel sună frumos „molii fierbinţi”, dar textul nu este şi original: e al formaţiei de rock alternativ Omul cu şobolani.

Aşa… mai avem pe zid şi un mai vechi „Te iubesc enorm” (şi „văz monstruos”, vorba lui nenea Iancu), un „Tu trezeşti în mine o pasiune de necontrolat!” exact din 4 ianuarie (scrie asta, alături de un „JUR”) şi de o fericire din anii trecuţi: „Am găsit fericirea!” - în 11 august 2013. Plus alte mici inscripţii… Cu atâtea declaraţii scrise pe asfaltul Falezei, la trepte, pe ziduri în oraş, pe trotuarele unor străzi, pe blocuri, poate ar trebui gândită şi o rezervaţie de dragoste la Galaţi, unde să fie legal să faci graffiti. Însă ar fi bine ca măcar să fie din compoziţii proprii, ce dracu´!


CITEŞTE ŞI: GALAŢIUL s-a umplut de "pictori". GRAFFITI - artă sau infracţiune?

Citit 1132 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.