Războiul GARAJELOR - fără sfârşit în Galaţi. Nu e cartier să nu existe CONFLICTE

Războiul GARAJELOR - fără sfârşit în Galaţi. Nu e cartier să nu existe CONFLICTE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acolo unde construcţiile care adăpostesc sau nu maşini nu au fost demolate, lupta între proprietari şi restul şoferilor fără loc de parcare continuă


Bătălia pentru demolarea garajelor, dusă între proprietarii acestora, primărie, dar şi şoferii care se plâng de lipsa locurilor de parcare pare fără sfârşit. Acuzele curg cu nemiluita, mai ales din partea celor care vor cu ardoare să aibă o parcare civilizată, fie ea şi plătită. Mai prejos nu se lasă nici proprietarii de garaje care, conform spuselor celorlalţi, folosesc construcţiile pe post de magazii, nicidecum ca adăpost pentru maşină. 

În Micro 17, între cele două tabere se duce un război tacit, purtat din case, pe internet, dar mult prea puţin acolo unde contează. Dacă garajele nu au putut fi demolate, cel puţin nu încă, ceilalţi şoferi îşi lasă maşinile efectiv pe unde apucă, fie că este vorba de trotuare, de mijlocul străzii sau chiar în faţa altor maşini, blocându-le pe acestea din urmă. Astfel, apar conflictele între vecini sau între necunoscuţi, care nu o dată s-au soldat cu avarierea uneia sau mai multor maşini. „Având în vedere câte garaje sunt aici, dacă s-ar demola s-ar face de două, trei ori mai multe locuri de parcare. Înţelegem că sunt proprietari acolo, care plătesc taxe şi impozite, dar dacă vrem să fim un stat civilizat, trebuie să renunţăm la aceste lucruri. Dacă ar fi parcări frumoase, îngrijite, păzite, şi oamenii ar plăti ca să îşi lase maşina acolo. Aşa, pentru ce să dăm banii?”, spune un locatar nemulţumit.

În ceea ce priveşte rezolvarea situaţiei, primăria spune că cei care locuiesc în acea zonă mai au de aşteptat. „Din nefericire, zona nu constituie o prioritate imediată. Vom termina mai întâi lucrările deja începute, urmând ca atunci când se va intra în acea zonă cu buldozerele, să nu se mai stea ca acum, în ruine. Se va face un proiect bătut în cuie şi se va trece direct la execuţie, fără alte studii de fezabilitate”, a spus Silviu Bacalum, din partea Primăriei Galaţi.

Citeşte şi: CE GARAJE vor fi DEMOLATE în 2015 în Galaţi

Citit 3285 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.