TINERII ŞI ORAŞUL/ Orăşelul Copiilor - închis în perioada vacanţei de vară
Foto: Foto Bogdan Codrescu

TINERII ŞI ORAŞUL/ Orăşelul Copiilor - închis în perioada vacanţei de vară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Să-ţi faci iarna car şi vara sanie” zice un proverb românesc, pe care autorităţile gălăţene nu-l ştiu sau nu-l aplică, altfel nu ne explicăm cum Orăşelul Copiilor a fost închis timp de şase luni, de cum a dat firul ierbii şi copiii au ieşit la soare, până în toamnă. Motivul e unul nobil: parcul va fi modernizat şi ar trebui să fie gata, conform datelor de pe panoul de lucrări, până pe 16 septembrie 2015. Iniţiativa e demnă de luat în seamă, mai ales că parcul avea nevoie de reparaţii serioase, dar nu poţi să nu te întrebi de ce proiectul durează atât de mult şi, mai ales, de ce se fac reparaţiile tocmai în perioada în care copiii intră în vacanţa mare şi au nevoie, mai mult ca oricând, de locuri de joacă, în care să-şi consume energia. Cum şi la Grădina Publică sau Parcul Rizer s-a întâmplat la fel, înţelegem că e o practică a autorităţilor locale, să îşi facă vara carul, eventual să-l pună şi înaintea boilor, căci iarna muncitorii nu pot asambla mobilierul urban.

„Ar fi fost culmea să avem locuri de joacă amenajate din vreme, în condiţiile în care noi nu avem apă caldă până în august, iar despre căldură nici nu mai vorbim!”, spune cu năduf o mămică, forţată de lacătul din poartă să facă drumul înapoi, cu copilul şi bicicleta, de la parc, până în staţie.

Între timp, cu gândul la un loc de joacă demn de un oraş european, cu echipamente moderne, aparate de fitness şi teren multisport, după cum promite Primăria, părinţii se văd nevoiţi să-şi ducă năzdrăvanii în alte locuri şi să aştepte, răbdători, să treacă vara. Eventual să-şi înveţe odoarele cum stă treaba cu un alt proverb românesc: "Nu muri, măgare, că la toamnă-ţi dau fân cu floare”.


CITEŞTE ŞI: Iată unde se vor AMENAJA zece noi PARCURI de cartier în Galaţi

Citit 1234 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2015 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.