O "rablă" din trei este bombă în traficul de pe drumurile judeţului Galaţi

O "rablă" din trei este bombă în traficul de pe drumurile judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din 237 de maşini controlate, 70 au fost catalogate ca având "grad ridicat de risc"


Anul 2015 a început sub auspicii deloc favorabile pentru posesorii de autoturisme vechi şi aflate într-o stare departe de cea conformă cu standardele cerute pentru circulaţia pe drumurile publice. Zeci de gălăţeni au băgat adânc mâna în buzunar pentru a-şi repara maşinile sau pentru a şi le schimba prin programul "Rabla", după ce vehiculele lor nu au trecut de controalele pe care inspectorii Registrului Auto Român (RAR) le-au făcut în judeţ în primele trei luni ale anului.

Potrivit datelor oficiale, din cele 237 de autoturisme care păreau a avea probleme şi au fost verificate, 70 erau într-o stare atât de proastă încât li s-a interzis pe loc să circule. Prima măsură luată în aceste cazuri a fost reţinerea certificatelor de înmatriculare, acte ce pot fi dobândite numai după remedierea defecţiunilor şi după ce RAR-ul îşi va fi dat din nou avizul favorabil.

"Ca urmare a controalelor s-a constatat că 67,09 la sută dintre vehicule aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme, 63,71 la sută au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere, 12,24 la sută depăşeau nivelul maxim admis de poluare, 2,11 la sută au avut probleme legate de identificare, iar 3,37 la sută au avut ITP-ul expirat sau fals", se arată în comunicatul Registrului Auto Român.

La finalul controalelor tehnice desfăşurate în traficul din judeţul Galaţi în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliţia Rutieră a reţinut 121 de certificate de înmatriculare, 47 permise de conducere şi a aplicat 53 amenzi.

Controalele au dus şi la o constatare pozitivă: nu mai avem atât de multe maşini care poluează! Inspectorii RAR au apreciat că numărul de vehicule care depăşesc nivelul maxim admis de poluare din traficul gălăţean a scăzut cu două procente faţă de primele trei luni ale anului trecut. “La reducerea poluării din aer generate de noxele auto au contribuit substanţial şi controalele în trafic efectuate de inspectorii RAR, în urma cărora poliţia a aplicat sancţiuni considerabile”, precizează George-Adrian Dincă, directorul general al RAR.


CITEŞTE ŞI: TAXA AUTO va fi din nou „revăzută şi adăugită”

Citit 3475 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2016 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.