Primăria va cumpăra alte 20 de AUTOBUZE SECOND-HAND pentru Transurb. Iată cu câţi BANI

Primăria va cumpăra alte 20 de AUTOBUZE SECOND-HAND pentru Transurb. Iată cu câţi BANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transurb Galaţi a organizat în lunile februarie şi martie o licitaţie, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru cumpărarea a 20 de autobuze la mâna a doua. Oferta cea mai convenabilă a fost făcută de o firmă din Olanda şi a constat în 20 de autobuze marca DAF, care au circulat până acum pe străzile din Rotterdam, al doilea oraş ca populaţie din "Ţara lalelelor".

Autobuzele corespund cerinţelor tehnice

O comisie tehnică din cadrul societăţii gălăţene de transport public de persoane a mers, a verificat maşinile şi a ajuns la concluzia că acestea corespund cerinţelor tehnice din toate punctele de vedere. "Deşi autobuzele sunt bune, vom putea semna un contract cu firma distribuitoare abia după ce bugetul Transurb va fi rectificat în şedinţa de Consiliu Local. La semnarea contractului trebuie să achităm în jur de 30 la sută din valoarea acestuia către firma din Olanda. Restul banilor vor fi livraţi în termen de 30 de zile de la recepţie", a precizat Genica Totolici, directoarea Transurb Galaţi.

Construite acum mai bine de zece ani

Preţul final obţinut în urma licitaţiei pentru fiecare autobuz este de 17.300 de euro. La această sumă se adaugă taxele pentru inspecţia tehnică şi pentru plata asigurărilor. În total, valoarea contractului se ridică la 346.000 de euro (aprox. 1.540.000 de lei - n.r.). Din aceşti bani, Transurb trebuie să plătească pentru început 91.700 de euro (valoarea avansului - n.r.).

Autobuzele care urmează să fie cumpărate sunt produse cel mai devreme în 2002 şi au cel mult 700.000 de kilometri parcurşi. Potrivit Genicăi Totolici, firma va trimite şi diverse piese de schimb pentru viitoarele reparaţii.

Penultima licitaţie, anulată

Dacă aleşii locali vor suplimenta bugetul Transurb, autobuzele vor ajunge la Galaţi cel mai probabil în a doua jumătate a lunii mai. Aici vor fi omologate, vor obţine cărţi de identitate şi certificate de înmatriculare. Fiecare maşină are 12 metri lungime, capacitatea de 80 de locuitori (30 pe scaune şi 50 în picioare - n.r.), podea coborâtă (pentru a permite transportul persoanelor cu handicap - n.r.), sistem de climatizare şi afişaj electronic.

Transurb a refuzat în luna noiembrie a anului trecut alte 20 de autobuze second-hand din Olanda, din cauza gradului de uzură pe care comisia tehnică îl constatase în urma verificării.

Parcul auto al Transurb este format în prezent din 117 autobuze şi troleibuze. După sosirea celor 20 de maşini din Olanda, numărul va creşte la 137, dintre care în jur de 115-120 vor ieşi zilnic pe trasee.

Citeşte şi: VIDEO/ PANICĂ ÎN GALAŢI: Un autobuz a luat FOC în trafic. Călătorii au fost EVACUAŢI

Citit 3297 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2015 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.