Programul Casei de Sănătate din Galaţi în perioada minivacanţei de 1 Mai
Foto: Circa 17.000 de gălăţeni sunt aşteptaţi să îşi ridice cardurile de sănătate

Programul Casei de Sănătate din Galaţi în perioada minivacanţei de 1 Mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul de lucru la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi este între orele 8,00 şi 16,00 şi în zilele de 1, 2 şi 3 mai. Conducerea instituţiei a luat această decizie pentru a veni în sprijinul gălăţenilor care nu şi-au ridicat de la CJAS cardul de sănătate sau adeverinţa de înlocuire a acestui document. Potrivit ultimelor date, aproximativ 17.000 de carduri se află încă la sediul CJAS Galaţi (pentru detalii, click aici).

De la 1 mai, cardul naţional de sănătate va deveni singurul instrument pe baza căruia se vor acorda servicii medicale. Doar în situaţiile de urgenţă medicală prezentarea documentului nu va fi necesară. Pentru persoanele care refuză cardul de sănătate din diverse considerente există şi posibilitatea eliberării unei adeverinţe de asigurat, valabilă trei luni de la data emiterii.

Ce date conţine cardul de sănătate

Pe card sunt inscripţionate următoarele informaţii: numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal şi codul de asigurat, cardul putând fi activat la medicul de familie. La rândul său, medicul va înregistra pe cipul cardului următoarele informaţii: codul numeric personal al asiguratului, diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice, grupa sanguină şi Rh-ul, acceptul exprimat pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule după deces şi datele de contact ale medicului de familie. Informaţiile de pe "buletinul de sănătate" pot fi accesate de: CNAS, în calitate de administrator al sistemului informatic, medicul de familie la care este înscris asiguratul, medicul specialist, furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale.


IMPORTANT! Cum veţi putea folosi cardul de sănătate de la 1 mai

Citit 1059 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2015 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.