ATENŢIE, GĂLĂŢENI, dacă mergeţi la IARBĂ VERDE! Cum vă PROTEJAŢI de CĂPUŞE

ATENŢIE, GĂLĂŢENI, dacă mergeţi la IARBĂ VERDE! Cum vă PROTEJAŢI de CĂPUŞE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Între unul şi trei gălăţeni ajung zilnic la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din cauza muşcăturilor de căpuşă. Având în vedere această situaţie, precum şi ieşirile la iarbă verde programate pentru minivacanţa de 1 Mai, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a transmis o atenţionare către gălăţeni.

Primul lucru pe care trebuie să-l aveţi în vedere este că muşcătura de căpuşă este periculoasă şi, netratată, poate fi chiar letală. Boala Lyme este cea mai periculoasă afecţiune ce poate fi transmisă prin muşcătura acestei insecte.

Ca măsură de protecţie, trebuie să purtaţi pantofi sau ghete închise, cămăşi cu mânecă lungă şi pantaloni lungi. Introduceţi pantalonii în ghete, pentru a împiedica urcarea pe picioare a căpuşelor. Purtaţi haine de culori deschise şi textură mai deasă, pentru a putea vedea uşor insectele. Dacă aveţi părul lung, ţineţi-l strâns sau acoperit cu o şapcă sau un batic, pentru a vă proteja mai eficient. Inspectaţi-vă corpul cu atenţie; căpuşele se pot fixa oriunde fără a provoca disconfort la ataşare sau în timpul hrănirii.

În cazul în care aţi fost muşcaţi de căpuşă, prezentaţi-vă la medicul de familie sau la camera de gardă a unui spital apropiat pentru a fi extras corpul acesteia în condiţii sigure.


 

Citit 1482 ori Ultima modificare Joi, 30 Aprilie 2015 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.