Bătaie de joc pe strada Stadionului: Termenul de finalizare a lucrării a fost deja depăşit (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Bătaie de joc pe strada Stadionului: Termenul de finalizare a lucrării a fost deja depăşit (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Potrivit panoului de lucrări, pe 3 aprilie 2015 ar fi trebuit să fie gata reparaţiile începute în noiembrie 2014 pe strada Stadionului * Primăria ne-a comunicat că firma executantă va fi penalizată pentru întârzierea finalizării lucrărilor * Urmează reabilitarea carosabilului şi redeschiderea traficului în zonă


Doi muncitori cu sapa şi un al treilea, într-un buldoexcavator, formau toată echipa care lucra ieri în zona străzii Stadionului, arteră închisă circulaţiei rutiere de pe 17 iulie 2014. Vestea bună este că s-a ajuns cu înlocuirea conductei de distribuţie apă potabilă, începută pe 3 noiembrie 2014 în zona sensului giratoriu, la intrarea în Parcul de la Turnul Tv. Vestea proastă este că, potrivit afişului, lucrarea care are drept constructor - antreprenor general SC Terasament Concept SRL trebuia finalizată pe 3 aprilie 2015. Dar nu este! „Lucrările de pe strada Stadionului, segmentul aferent Liceului cu Program Sportiv, se află în etapa de reabilitare a infrastructurii subterane de alimentare cu apă din zonă (conductele de 400 şi 600 mm). Din păcate, firma care a câştigat execuţia lucrărilor de reabilitare a conductelor de apă nu a respectat termenele contractuale. Conform clauzelor, firma va fi penalizată pentru întârzierea finalizării lucrărilor”, ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei.

Veşti proaste în serie

Faţă de ultima noastră descindere, de la sfârşitul lunii ianuarie, când şantierul era în conservare, situaţia nu s-a schimbat prea mult. Tot jardinierele au rol de „bariere de trafic” pentru că indicatoarele rutiere au dispărut de mult. Tasarea din zona Liceului Sportiv este la locul ei, cam la fel de adâncă. Ba mai mult, la câţiva paşi de panoul care anunţă şantierul de lucrări şi trotuarul a cedat şi s-a lăsat! Liceul cu Program Sportiv este în continuare izolat printr-un şanţ adânc, iar elevii şi profesorii intră în curte pe un podeţ din lemn. Vestea bună este că pietonii nu mai au nevoie de cizme de cauciuc. În loc de mocirlă şi bălţi, acum e doar praf galben care ţi se lipeşte de tălpi, haine şi de plămâni.

Cât costă accidentul de teren?

Reamintim că, pentru a afla motivul pentru care strada se scufundă, Primăria a plătit 56.500 de lei pentru un studiu geo şi două expertize: una de teren şi alta la reţelele subterane. Şi a aflat astfel că strada Stadionului este afectată de infiltraţiile şi scurgerile necontrolate de apă din subsol, dar şi de faptul că există un colector dezafectat al Electrocentrale, care nu a fost conservat corespunzător, lucru care contribuie la tasarea terenului.

Nu am reuşit să aflăm, deocamdată, cu cât a plătit Primăria firma Terasament Concept pentru lucrările desfăşurate în lunile noiembrie şi decembrie anul trecut. În schimb, vă putem spune că, în 2015, Primăria a atribuit direct aceleiaşi firme contractul pentru „Reabilitare conductă distribuţie apă potabilă DN 400 mm pozată în canal de protecţie necirculabil, strada Stadionului şi strada Săvineşti, Micro 21, Bd. Dunărea Micro 20, etapa I – Stabilizarea terenului". Preţul este de 76.691 de lei fără TVA, iar durata executării contractului este 23 februarie – 22 mai 2015. Această dată ne-ar putea da speranţe că se va redeschide strada. Dar nu e cazul să ne grăbim. "După finalizarea acestor lucrări, se va trece la reabilitarea carosabilului şi, cu avizul Comisiei pentru siguranşa circulaţiei, la redeschiderea traficului în zonă", ne-a comunicat Primăria.

Până atunci, traficul este în continuare deviat pe o străduţă înghesuită şi vai de ea, pe care orice şofer din Galaţi o cunoaşte deja mult prea bine.


CITEŞTE ŞI: MOCIRLĂ, BĂLŢI ŞI MALURI DE PĂMÂNT/ Când se va putea circula pe strada Stadionului (FOTO)

Citit 3631 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.