Aproape 130 de ELEVI gălăţeni cu RÂIE şi PĂDUCHI, în urma ultimului control în şcoli

Aproape 130 de ELEVI gălăţeni cu RÂIE şi PĂDUCHI, în urma ultimului control în şcoli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimul triaj epidemiologic făcut de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în unităţile şcolare din judeţul Galaţi a scos la iveală numeroase probleme de sănătate în rândul elevilor.

"În total, au fost găsiţi 195 de elevi cu boli infecţioase. Dintre aceştia, 21 aveau angine (inflamaţie a faringelui şi a amigdalelor care îngreunează înghiţirea şi respiraţia - n.r.), 45 alte boli infecţioase, doi aveau scabie (râie - n.r.), trei micoze (boală infecţioasă dată de o ciupercă parazită - n.r.) şi 124 aveau pediculoze (păduchi - n.r.). În toate cazurile, elevii bolnavi au fost trimişi la medic şi au fost reintegraţi în comunitate doar după ce au prezentat certificat medical că nu mai sunt bolnavi", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

54.009 elevi din 233 de unităţi de învăţâmânt gălăţene au fost înscrişi în cadrul acestui triaj. Dintre ei, au fost examinaţi 42.999 de elevi din mediul urban şi 6.677 din mediul rural. Numărul mai mic de elevi examinaţi din mediul rural se explică prin faptul că în satele gălăţene nu există o reţea de medicină şcolară, consultaţiile fiind făcute de medicii de familie din respectivele localităţi.

Citiţi şi: MEDICINA ŞCOLARĂ, din nou în subordinea direcţiilor de sănătate - SOLICITARE a sindicatului Sanitas

Citit 2699 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.