Zâmbeşte România: Gălăţenii au primit periuţă de dinţi nouă, în schimbul celei vechi

Zâmbeşte România: Gălăţenii au primit periuţă de dinţi nouă, în schimbul celei vechi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru că igiena orală la români este destul de precară, ultimele statistici arătând că o persoană îşi schimbă periuţa de dinţi o data la un an şi jumătate şi nu la trei luni, aşa cum recomandă medicii dentişti, campania „Rabla pentru periuţa ta” a ajuns ieri, din nou, la Galaţi. Încărcaţi cu aproximativ 2.000 de periuţe şi informaţii despre igiena dentară corectă, reprezentanţii campaniei au fost asaltaţi de gălăţeni încă de la instalarea cortului, în faţă la Casa de Cultură a Sindicatelor. Tineri, părinţi cu copii, sau bunici cu nepoţi, cu toţii au renunţat, ieri, la vechile periuţe de dinţi şi au primit, la schimb, unele noi. Chiar dacă unii ştiu că trebuie să schimbe periuţa destul de des, cam de patru ori pe an, şi respectă sfaturile dentistului, alţii recunosc că mai intervine câteodată … uitarea.

„Ştiu că regula este să schimbăm periuţa de dinţi o dată la trei luni. Dar noi mai depăşit câteodată. Cam la patru luni o schimbăm. Când ne aducem aminte”, ne-a spus Elena Colgiu. „Pe aceasta de exemplu, asta veche, nu am mai schimbat-o de vreo jumătate de an. Ştiu că nu e bine, dar o sa le schimb mai des de acum”, recunoaşte domnul Radu. Iar domna Maria Ene spune că mereu a avut grijă de dinţii ei: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că la cei 70 de ani, am dinţii mei, încă în putere. Datorită periuţelor şi a pastei de dinţi”.

„Periajul dinţilor trebuie făcut cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Noi recomandăm de trei ori, dar măcar de două ori să fie făcut. Dacă periuţa nu se schimbă, aceasta de încarcă cu bacterii, perii se tocesc şi nu mai sunt la fel de eficienţi. Degeaba ne spălăm pe dinţi cu o periuţă veche, eficienţa scade până la 20 la sută. Problemele gingivale şi cariile sunt cele mai dese probleme”, le-a spus Daniela Muşat, medic stomatolog, celor prezenţi.

Citit 1321 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2015 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.