TINERII ŞI ORAŞUL/ Galaţiul dezbate - Un concurs în care te faci auzit

TINERII ŞI ORAŞUL/ Galaţiul dezbate - Un concurs în care te faci auzit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Desfăşurat în perioada 6-8 martie la Colegiul Naţional ”Costache Negri”, acest concurs se diferenţiază de altele de acelaşi gen prin tratarea din două perspective a unor moţiuni. Dezbaterea porneşte prin a se analiza termenii luaţi în discuţie, cauzele conflictelor, evoluţia, ca mai apoi, fiecare echipă să susţină, sau nu, moţiunea prin argumentare, explicare, exemplificare şi soluţie. Eficienţa, însă, este dată de punerea în discuţie a mai multor puncte de vedere, rezultând o rezolvare mai adecvată.

Au fost teste atât competenţele participanţilor de a susţine un discurs argumentativ elocvent, dar şi abilităţile de improvizaţie şi cultura generală. Moţiunile au variat pe diverse teme, pornind de la pedeapsa capitală şi până la subiecte de actualitate, cum ar fi religia în şcoli. Proiectul a pornit la iniţiativa Consiliului Judeţean al Elevilor, fiind coordonat de Elena Simona Raţă, CNVA, clasa a XI-a G, şi  Andreea Speianu, CNCN, clasa a X-a.

Pentru mine a fost prima experienţă de acest gen şi m-a ajutat să-mi îmbunătăţesc abilităţile de dezbatere şi tehnica, dar totodată, am cunoscut multe persoane cu aceleaşi interese de la care am avut multe de învăţat.

Sursa foto: cncn.ro

Citit 1288 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.