DONAŢII pentru elevii NEPALEZI afectaţi de CUTREMUR

DONAŢII pentru elevii NEPALEZI afectaţi de CUTREMUR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala "Constantin Gh. Marinescu", sub coordonarea profesorilor Dana Katler şi Cristian Ion Roman, împreună cu membrii echipei proiectului "Din Inima Voluntar", vor să strângă ajutoare pentru o şcoală-prietenă din Nepal, Şcoala Shantideep Adarsh Vidhyasadan (SAV) din satul Bageshwori, districtul Bhaktapur, centrul Nepalului.

"După cum bine ştiţi, zona respectiva a fost greu încercata de două cutremure violente şi, în fiecare zi, locuitorii Nepalului sunt zguduiţi de alte şi alte replici deloc de neglijat. Din acest motiv populaţia zonei stă sub o presiune şi un stres constant. Şcoala are nevoie de bani pentru a asigura prânzul elevilor (în zonă sunt în continuare probleme cu apa potabilă şi alimentele), de rechizite şi de uniforme pentru a încuraja elevii să vină la şcoală şi să beneficieze în continuare de educaţie", ne scriu profesorii coordonatori.

Aceştia susţin că Şcoala "Constantin Gh. Marinescu" are vechi legături cu Şcoala SAV, lucrând îndeaproape la un proiect internaţional în care 40 de elevi ai ambelor instituţii au făcut schimburi de materiale scrise, fotografii şi filme în limba engleză. Profesoara Dana Katler a avut colaborare fructuoasă cu profesorul şi directorul Govinda Prasad Panthy şi apreciază entuziasmul elevilor nepalezi şi dorinţa lor avida de a învăţa.

"Pentru că întreaga echipă a şcolii consideră că aceşti copii merită susţinuţi şi încurajaţi să-şi urmeze visurile şi să-şi pună în practică visele, apelam la bunul samaritean din fiecare, la elevii din alte şcoli gălăţene, pentru a găsi disponibilitatea de a ajuta prin donaţii, cu menţiunea că banii strânşi vor fi trimişi direct şcolii SAV din Nepal", se mai arată în comunicatul voluntarilor de la Şcoala "Constantin Gh. Marinescu".

Cei care vor să ajute, pot face donaţii până pe data de 12 iunie, contactând membrii echipei de voluntari la numerele de telefon 0747. 81.61.22 şi 0747.50.35.50.

Citit 837 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.