Câteva mii de doze de VACCIN HEXAVALENT au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi

Câteva mii de doze de VACCIN HEXAVALENT au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

4.786 de doze de vaccin hexavalent pentru bebeluşii din Galaţi au fost furnizate Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi de către Ministerul Sănătăţii (MS). Acest produs este cuprins în Programul Naţional de Imunizări, în cadrul căruia copiii sunt vaccinaţi gratuit. Vaccinul hexavalent este destinat protecţiei împotriva difteriei, tetanosului, pertussisului (tusei convulsive - n.r.), hepatitei B, poliomielitei şi infecţiilor invazive produse de Haemophilus influenzae tip B. Conform noului Calendar de Vaccinare, vaccinul hexavalent se administrează copiilor la vârsta de două, patru şi 11 luni.

„Distribuitorul autorizat a furnizat aproximativ 140.000 de doze de vaccin hexavalent către toate direcţiile de sănătate publică de la nivel naţional. MS a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare. Astfel, s-a solicitat direcţiilor de sănătate publică să anunţe medicii de familie că pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare în condiţii optime. Până în prezent au fost distribuite la nivel naţional peste 190.000 de doze de vaccin din cele 571.500 achiziţionate de către MS pentru acest an”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

După ce medicii de familie vor lua dozele de vaccin de la DSP Galaţi, imunizarea bebeluşilor va putea începe. Până în acest an, campania de vaccinare era făcută prin reţeaua de medicină şcolară şi nu prin medicii de familie.

Citit 845 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2015 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.