Noul sediu al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi-a „deschis porţile” pentru a-i primi pe sărbătoriţii zilei de 1 iunie, copiii

Noul sediu al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi-a „deschis porţile” pentru a-i primi pe sărbătoriţii zilei de 1 iunie, copiii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În jur de 80 de copii au luat parte la Ziua Porţilor Deschise, eveniment organizat vineri, 29 mai, la noul sediu al Poliţiei de Frontieră Galaţi, situat în strada Portului. Sărbătoarea a debutat cu prezentarea tehnicii de mobilitate terestră, a aparaturii şi tehnicii folosite pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat. Micuţii au avut ocazia să vadă cum funcţionează autospeciala cu termoviziune dar şi aparatele de vedere folosite pentru împiedicarea migraţiei ilegale.

Activitatea a continuat cu prezentarea unor exerciţii demonstrative desfăşurate cu ajutorul cuplurilor chinologice (poliţist-câine dresat) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, câinii de serviciu fiind specializaţi în detectarea produselor din tutun cât şi de patrulare, ultimii demonstrând din nou cât de mult se pot baza pe ei poliţiştii de frontieră în cazuri deosebite.

„Apoi copii s-au bucurat alături de actori ai Teatrului de păpuşi Gulliver, special invitaţi de Corpul Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, primind dulciuri, băuturi răcoritoare, dar şi figurine din baloane şi picturi pe faţă. Astfel, cei peste 80 de copii prezenţi, care pentru câteva ore au fost musafirii poliţiştilor de frontieră gălăţeni au desluşit primele taine ale meseriei de poliţist de frontieră” a precizat comisarul Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Duminică, 31 mai, începând cu ora 10,00, copiii sunt aşteptaţi pe esplanada centrului comercial Shopping City din Galaţi, pentru desfaşurarea activităţilor prilejuite cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, organizate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne în parteneriat cu Shopping City şi Carrefour.

Foto Remus Basalic

Citit 3181 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Mai 2015 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.