"Un sat - Un copil" - Fundaţia Inimă de Copil, premiul I la Gala Societăţii Civile
Foto: Anna Burtea si colega sa, Amalia Ene, după primirea premiului la Gala Societăţii Civile

"Un sat - Un copil" - Fundaţia Inimă de Copil, premiul I la Gala Societăţii Civile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fundaţia Inimă de Copil din Galaţi a fost premiată, luni seara, pe scena Ateneului Român, în cadrul celei mai prestigioase competiţii anuale a proiectelor şi programelor sociale: Gala Societăţii Civile, ediţia a XIII-a. Din cele 150 de proiecte şi programe depuse din toată ţara, care au fost evaluate, şi într-o competiţie strânsă cu ONG-uri naţionale, Fundaţia Inimă de Copil din Galaţi a convins juriul că merită premiul I, la Secţiunea „Educaţie, Învăţământ, Cercetare”, pentru Proiectul „Un sat - Un copil”.

Graţie acestui proiect, 40 de copii din 27 de sate şi comune gălăţene, toţi cu risc mare de abandon şcolar, au primit susţinerea de care aveau nevoie pentru a merge în continuare la şcoală. Copii de excepţie, cu note de nouă şi zece, aflaţi în clasele I-VIII, s-ar fi pierdut din cauza sărăciei şi a nevoilor, pentru că familiile lor nu-şi permiteau să-i mai ţină la şcoală. Dar bursele speciale primite în cadrul proiectului „Un sat – Un copil” le-au permis să meargă mai departe.

„Premiul I înseamnă o încurajare să continuăm acest program şi o validare a faptului că ceea ce facem este bine, are valoare şi dă valoare copiilor. Ne interesează viitorul nostru ca societate! Recunoaşterea înseamnă foarte mult pentru că ne sprijinim pe resurse din Galaţi”, ne-a declarat, emoţionată, dr. Anna Cristina Burtea, directorul executiv al Fundaţiei "Inimă de Copil".

Acest nou trofeu se adaugă galeriei de premii I, II şi III câştigate la Gala Societăţii Civile în anii trecuţi.

Citit 3570 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2015 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.