(FOTO) A fost inaugurată o CAMERĂ de terapie SENZORIALĂ pentru RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM

(FOTO) A fost inaugurată o CAMERĂ de terapie SENZORIALĂ pentru RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Şcoala Profesională Specială „Paul Popescu Neveanu” Galaţi a inaugurat miercuri, 17 iunie, camera de stimulare polisenzorială din cadrul instituţiei. Amenajat cu forţe proprii şi cu materiale cumpărate din sponsorizări, spaţiul îi va ajuta pe cei peste 80 de elevi ai instituţiei de învăţământ, dar şi pe alţi copii din Galaţi.

La deschidere a participat inspectorul general-adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Diamanta Bulai, inspectorul pentru învăţământ special, Ana Secrieru, dar şi cadre didactice din cadrul instituţiei, copii şi părinţi.

„Camera de stimulare Snoezelen, cum mai este denumită, a fost realizată cu sprijinul "prietenilor" din Meerhout - Belgia, care au sponsorizat achiziţionarea materialelor specifice acestei săli, cărora copiii şi cadrele didactice le mulţumesc pentru efortul financiar. O contribuţie financiară la realizarea acestei săli, a avut-o şi Asociaţia Părinţilor Copiilor Surzi S.A.M „Paul Popescu Neveanu””, ne-a explicat Petre Lupu, directorul Şcolii Speciale „Emil Gârleanu”.

Trei luni de muncă compensate de efecte benefice

Proiectul a debutat în urmă cu trei luni şi a fost finalizat după multe ore de muncă, dar cadrele didactice consideră că s-a meritat tot acest efort datorită efectelor asupra copiilor. „Copilul meu a participat deja la câteva ore de terapie şi se văd progresele deja”, ne-a spus Alina Platon, mama unui copil.

„Camera de stimulare multisenzorială/polisenzorială este un mediu în care activităţile stimulative şi experienţele sunt utilizate pentru a creşte conştienţa şi comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice. Acest mediu stimulează abilităţile, cum ar fi dezvoltarea senzorială (auz, văz, gust, miros şi atingere), coordonarea ochi-mână, cauza-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului şi relaxarea”, ne-a explicat psihologul Adrian Turcu.

După ce au văzut că efectele asupra copiilor sunt foarte bune, cadrele medicale îşi doresc ca o astfel de cameră să existe în toate instituţiile de învăţământ special din Galaţi.

    

Citit 5749 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.