GALAŢIUL vrea să devină "ORAŞUL RECICLĂRII"

GALAŢIUL vrea să devină "ORAŞUL RECICLĂRII"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După ce, anul trecut, municipiul Galaţi s-a clasat pe locul 18 din 32 de municipii în cadrul concursului „Oraşul Reciclării”, Ecosal speră ca, anul acesta, să atingă un punctaj mai bun şi, în acelaşi timp, să urce pe una dintre poziţiile fruntaşe. Potrivit responsabilului de comunicare din cadrul Ecosal, Toma Dumitrescu, municipiul Galaţi a reuşit să colecteze, anul acesta, cu jumătate mai multe deşeuri de ambalaje decât anul trecut.

"Anul trecut nu am primit puncte pe comunicare şi nici pe partea de promovare şi conştientizare. Anul acesta, credem că stăm mai bine şi la partea de colectare, dar suntem în grafic şi la nivelul celorlalte reguli de participare. Am postat de această dată afişul oficial al concursului pe site-ul nostru, dar şi blazonul competiţiei pe site-ul Primăriei. Am realizat, de asemenea, concursul-pilot de colectare selectivă de la Şcoala „Sfinţii Împăraţi”, care a avut rolul lui pe partea de conştientizare. Deocamdată, nu putem da cifre, abia la final vom putea da spre publicare rezultatele colectării", ne-a explicat reprezentantul Ecosal.

46 de municipii şi oraşe din ţară s-au înscris anul acesta în competiţia pentru titlul de „Oraşul Reciclării”, concurs care se va încheia pe 30 iunie. Oraşul Galaţi trebuie să dovedească că are cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional. În primele trei luni ale anului, în cele 46 de oraşe au fost colectate separat şi reciclate aproximativ 4.000 de tone de deşeuri de ambalaje, dintre care peste 1.300 de tone de plastic şi metal, aproximativ 2.000 de tone de hârtie-carton şi peste 400 tone de sticlă, potrivit datelor Eco-Rom Ambalaje, organizatorul concursului.

Citit 1752 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2015 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.