FOTO/ Lupta pentru locurile de parcare continuă. Şoferii gălăţeni îşi lasă maşinile pe unde apucă

FOTO/ Lupta pentru locurile de parcare continuă. Şoferii gălăţeni îşi lasă maşinile pe unde apucă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe trotuar, în faţa garajelor, pe două locuri, găsim autovehicule parcate oriunde şi oricum

Oraşul Galaţi se aglomerează pe zi ce trece, iar numărul maşinilor începe, încet-încet, să se apropie de numărul locuitorilor din urbea de la Dunăre. Acest lucru duce la o lipsă acută a locurilor de parcare, motiv pentru care majoritatea conducătorilor auto îşi lasă maşinile pe unde găsesc câte un loc liber, indiferent că este pe trotuar sau în faţa unui garaj.

Este şi cazul zonei din spatele blocurilor PS1 A, B, C şi D, de la Ultimul Leu, unde maşinile mai au puţin şi se parchează una peste alta. Dacă pe locurile de parcare special amenajate sunt lăsate maşinilor celor care locuiesc la blocuri, există şi alte maşini acolo, iar acestea sunt lăsate la întâmplare. Unele tronează pe câte două locuri de parcare, altele în uşa garajelor care ocupă destul spaţiu, iar altele, direct pe trotuare. Cel puţin, pe ce a mai rămas din ele, pentru că spaţiile pline de gropi şi pietriş cu greu mai pot fi numite trotuare.

 

„Şi oamenii sunt nesimţiţi...”

 

În timp ce constatam situaţia îngrijorătoare din cartier, ne-am întâlnit cu Eugenia Lefter, o doamnă în vârstă de 39 de ani, care tocmai pleca la serviciu. Femeia ne-a spus că nu primăria este vinovată de situaţia creată, ci oamenii. „Dacă ar avea ceva mai mult bun simţ, nu s-ar mai întâmpla aşa. Uitaţi, maşini parcate în mijlocul drumului, altele parcate pe câte două locuri. Şi, cu toate astea, sunt vreo 10 locuri libere doar aici, lângă mine. Şi oamenii sunt nesimţiţi, nu le pasă de cei din jur. Nu au respect, asta e problema!”, povesteşte gălăţeanca.

 

Primăria aşteaptă bani pentru investiţii

 

„Pentru remedierea problemelor de care se plâng cei din zonă, anume lipsa locurilor de parcare şi demolarea garajelor, avem nevoie de planuri de urbanism zonal, de aprobări de la Consiliul Local şi, cel mai important, de bani pentru investiţii”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Multe dintre maşinile parcate în spatele acestor blocuri turn de la rondoul de la Ultimul Leu merită un loc pe pagina „Ai parcat ca un bou!”, acea iniţiativă cetăţenească de admonestare, cel puţin verbală, a conducătorilor auto care nu au respect pentru ceilalţi participanţi la trafic. Din nefericire, până la aplicarea soluţiilor va mai trece timp. Sau, cum spun gălăţenii, va mai curge multă apă pe Dunăre. 

Citit 2552 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2015 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.