Ce este CONTRACTUL SEXUAL şi ce condiţii conţine

Ce este CONTRACTUL SEXUAL şi ce condiţii conţine
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Contractele sexuale au devenit o formă de terapie care dă rezultate pentru cupluri din Australia, Marea Britanie sau SUA. În dorinţa de a-şi revitaliza viaţa sexuală, persoane căsătorite de ani de zile stabilesc anumite reguli şi apoi încearcă să respecte ceea ce au decis să includă în contract.

Lipsa timpului, stresul, problemele profesionale se numără printre priorităţile care duc la minimalizarea importanţei sexului într-un cuplu. Însă pentru tot mai multe cupluri din diverse colţuri ale lumii, soluţia pare că este reprezentată de contractual sexual. Moda înţelegerilor sexuale a plecat din Australia, iar revista "Cleo" a şi publicat un articol amplu în care mai multe perechi povestesc experienţa pozitivă de care au avut parte de când urmează regulile stabilite de comun acord.

Chiar dacă nerespectarea contractului nu este penalizată în niciun fel, cei care au recurs la această metodă de terapie consideră că au avut numai de câştigat din punct de vedere sexual. Australienii Troy, 28 de ani, şi Lydia, 26 de ani, sunt împreună de un an şi jumătate, iar relaţia lor intimă a început să se degradeze la scurt timp după ce s-au cunoscut. Au ajuns în situaţia în care aproape că nu mai întreţineau relaţii sexuale şi au decis să ia măsuri. Au auzit întâmplător de contractele sexuale şi, deşi au privit ideea cu neîncredere, acum pot spune că se numără printre cuplurile care şi-au recâştigat plăcerea de a face sex. Printre condiţiile din contractul lor se numără sex de trei ori pe săptămână, să se implice în mod egal în partea de preludiu şi să fie mai deschişi faţă de noi poziţii sexuale. „Am vrut să închei acest gen de contract cu Troy pentru că simţeam că nu mai facem sex ca la începutul relaţiei. Veneam obosită de la serviciu şi nici nu mai dormeam împreună", a povestit Lydia pentru revista „Cleo„.

Sex de trei ori pe săptămână şi poziţii sexuale noi

Mai mulţi sexologi şi terapeuţi sexuali folosesc deja această tehnică, a contractului sexual, pentru a îmbunătăţi comunicarea în cuplu şi pentru a-şi face pacienţii să înţeleagă faptul că trebuie să-şi asume responsabilitatea şi în ceea ce priveşte viaţa sexuală. Sexologul Samantha Jayne este de părere că înţelegerea contractuală reprezintă pentru cuplurile aflate la început de drum un mod de a-şi confirma aşteptările pe care le au unul de la celălalt din punct de vedere sexual, în timp ce pentru cuplurile cu vechime simbolizează regăsirea şi reconectarea fizică. Un alt cuplu, de data aceasta căsătorit de mai mulţi ani, a semnat o înţelegere conform căreia vor urmări împreună filme porno, dar şi că vor încerca să aducă ceva nou în fiecare partidă de sex, pentru o perioadă de cel puţin câteva luni. Alţii au fost atât de încântaţi de rezultate încât au decis să prelungească contractul.

Citit 1382 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2015 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.