Iată când va fi REABILITAT Parcul "Cloşca"

Iată când va fi REABILITAT Parcul "Cloşca"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

De-a lungul ultimilor ani, Parcul Cloşca a devenit cunoscut mai mult pentru canalizarea defectuoasă, care transforma parcul în hazna, dar şi într-un spaţiu relaxare pentru şobolani. Şobolani au fost acolo totdeauna, numai că la începutul lunii trecute au fost şi filmaţi. Să spunem că problema s-a rezolvat. Primăria a făcut deratizare, dar au rămas aceleaşi bănci ruginite, dale sparte, alei pline de denivelări şi gropi. În 2013, Primăria semna un contract de asociere cu Persoana Fizică Autorizată Călin Lileana, prin care aceasta se angaja să reabiliteze întregul parc, în suprafaţă totală de 18.205 mp, în schimbul folosirii unei suprafeţe de teren de 527 mp, situată în incinta parcului. Pe această suprafaţă şi-ar fi instalat propriile echipamentele de joacă: tobogan gonflabil, trambulină, trenuleţ electric, carturi cu pedale şi maşinuţe electrice, pentru care va percepe o taxă de închiriere. Contractul s-a încheiat pentru o perioadă de cinci ani. Dar nici nu au trecut cinci ani şi Primăria a reziliat contractul, pentru că, în doi ani de la concesionare, PFA Călin Lileana nu a îmbunătăţit cu nimic parcul, apoi să îl reabiliteze.

"Parcul Cloşca a fost concesionat până acum şi nu s-a aflat în administrarea municipalităţii. Concesionarul avea obligaţia, prin contract, să întreţină întreaga suprafaţă a parcului, aleile, utilităţile şi zonele verzi. Pentru că obligaţiile contractuale nu au fost respectate şi Parcul Cloşca s-a degradat semnificativ, s-a decis rezilierea contractului. În prezent, Parcul Cloşca a fost dat spre administrare societăţii Gospodărire Urbană, care va interveni, în cel mai scurt timp posibil, pentru reabilitarea sa”, arată o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Documentaţie din 2014, reabilitare până în 2020

Potrivit Primăriei Galaţi, pentru modernizarea Parcului Cloşca, a fost elaborată, în anul 2014, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, dar lucrările sunt prevăzute în programul de dezvoltare al municipiului Galaţi pentru perioada 2014 – 2020. Lucrările propuse sunt modernizarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, reabilitarea aleilor, pasarelă nouă pentru accesul pietonilor, bicicliştilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, reabilitarea instalaţiei electrice, modernizare peisagistică (montare hidranţi, gazonare, plantare de arbori şi arbuşti, dotare cu mobilier urban).

Citit 4349 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.