TVR a decis închiderea TVR News şi diminuarea posturilor de conducere

TVR a decis închiderea TVR News şi diminuarea posturilor de conducere
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE, 23 iulie: Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a adoptat noi măsuri de diminuare a cheltuielilor, în contextul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat, luni, 20 iulie, conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate - începând din anul 2005 - către bugetul de stat.

Astfel, s-a decis închiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News şi diminuarea posturilor de conducere. Conţinutul televiziunii TVR News va fi preluat de celelalte canale ale SRTv. Totodată, a fost luată în discuţie închiderea TVR HD şi transformarea televiziunii TVR 2 într-una cu emisie de înaltă definiţie. S-a mai hotărât şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

În acest moment, datoria fiscală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al Televiziunii Române, citat de mediafax.ro.


Activitatea TELEVIZIUNII PUBLICE, la un pas de a fi blocată

21 iulie: Fiscul a pus poprire pe conturile TVR, a relatat mediafax.ro. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit poprire pe conturile Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pentru recuperarea datoriilor. Această situaţie ar putea duce la blocarea activităţii televiziunii publice.

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut anul trecut venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate în aprilie de reprezentanţii instituţiei.

Datoriile totale ale TVR se cifrau la 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat.

Urmează marii contribuabili care au datorii la buget, mai precizează sursa. "în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor", a transmis ANAF printr-un comunicat.

Citit 2809 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2015 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.