Află la ce PERICOL te expui când foloseşti GEL DE DUŞ

Află la ce PERICOL te expui când foloseşti GEL DE DUŞ
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor (ANPCPPS) din România a realizat recent un studiu privind informaţiile specificate pe etichetele produselor tip gel de duş pentru bărbaţi, produse care se regăsesc pe piaţa din România. În cadrul cercetării au fost analizate 19 tipuri de gel de duş, cumpărate în mod aleatoriu şi anonim de către voluntarii ANPCPPS.

Analiza a arătat faptul că niciunul dintre produse nu avea pe etichetă o listă a ingredientelor în limba română. "Din punct de vedere al aditivilor alimentari (E-uri) menţionati pe etichetele produselor studiate, s-a constatat faptul că 26,31 la sută din produse conţin câte şapte aditivi alimentari, 10,52 la sută dintre acestea câte şase aditivi alimentari, iar 26.31 la sută - câte cinci aditivi alimentari. Nu a fost găsit niciun produs care să nu prezinte în lista ingredientelor măcar un aditiv alimentar. 13 din 19 produse au în compoziţie benzoat de sodiu, aditiv alimentar cunoscut sub denumirea de E211, care provoacă reacţii alergice persoanelor care suferă de astm sau care au urticarie recurentă. 21,05 la sută dintre produsele analizate conţin aditivul alimentar E133 (albastru briliant), un aditiv foarte periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxice. 31,57 la sută dintre produsele analizate nu au specificate pe ambalaj recomandări privind utilizarea corespunzătoare a gelului", se arată într-un comunicat trimis de ANPCPPS către "Viaţa liberă".

Producătorii/ distribuitorii care au fost analizaţi în cadrul studiului sunt următorii: Sarantis România S.A., Beiersdorf România SRL, Unilever South Central Europe S.A., Coty Cosmetics România, Colgate - Palmolive (România) SRL, Henkel România SRL şi Kaufland România SCS.

Citit 3616 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2015 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.