Planuri de viitor la Căminul de bătrâni „Ştefan cel Mare” - Pensionarii abia aşteaptă excursia peste Dunăre

Planuri de viitor la Căminul de bătrâni „Ştefan cel Mare” - Pensionarii abia aşteaptă excursia peste Dunăre
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ni se întâmplă mai rar să ne fie lăudat vreun director de instituţie publică, de regulă, oamenii vin la redacţie mai mult atunci când întâmpină probleme. De aceea, în urma vizitei pe care ne-a făcut-o pensionarul Ştefan Potchideş, în vârstă de 72 de ani, ca să ne spună că un director nou a schimbat lucrurile în bine, am mers la Căminul de bătrâni „Ştefan cel Mare”, să-i întâlnim pe vâstnici la ei acasă şi să auzim direct de la ei cum stau lucrurile.

Schimbări pozitive pentru pensionari

De şapte luni, Dan Muşunoiu, în vârstă de 41 de ani, a devenit „tatăl” bătrânilor din Căminul "Ştefan cel Mare". El susţine că este foarte important ca vârstnicii să nu fie izolaţi unii de ceilalţi, ci să comunice între ei, pentru a simţi că încă fac parte dintr-o societate şi nu sunt uitaţi de lume. De aceea, le-a amenajat locatarilor un loc unde se pot relaxa, pot discuta între ei, pot citi sau asculta muzică. Însă, cea mai frumoasă amintire a vârstnicilor rămâne excursia surpriză organizată de noul director. „Timp de 30 de ani nu s-a organizat nicio excursie sau vreun eveniment pentru noi. Ne bucurăm că după atâţia ani am avut ocazia să ne plimbăm măcar puţin”, ne-a mărturisit Ilie Constantin, în vârstă de 72 de ani.

Dan Muşunoiu le pregăteşte celor vârstnici o nouă excursie pe 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria. „Abia aşteptăm să mergem cu bacul peste Dunăre şi să ne amintim de tinereţe. Îi mulţumim domnului director pentru iniţiativă”, ne-a spus Maricica Costin, în vârstă de 80 de ani.

Mâncare şi condiţii mai bune

O altă schimbare pozitivă produsă de noul director este îmbunătăţirea stilului de viaţă al pensionarilor. „Am reuşit prin intermediul Primăriei să le dublez vârstnicilor subvenţia pentru mâncare care ajunge acum la 16,6 lei, să le obţin medicamentele necesare, dar şi un ajutor social celor fără niciun venit. De asemenea, cu ajutorul finanţării obţinute de la Primărie am reuşit să aducem căminul la condiţii de trai acceptabile”, ne-a declarat Dan Muşunoiu.

Noi speranţe şi planuri de viitor

Directorul speră să îi poată ajuta cu mai multe pe vârstnici şi îşi doreşte să primească un nou spaţiu, mai mare, unde aceştia ar putea locui în condiţii de confort care i-ar face mult mai fericiţi. „În momentul de faţă plătim o chirie în valoare de 20.000 de lei. Din câte ştiu se află în derulare un proiect de modernizare al internatului de la Liceul Traian. Sperăm ca la anul să obţinem acest spaţiu. Momentan aşteptăm şi încercăm să ne descurcăm cu ce avem”, ne-a declarat Dan Muşunoiu.

Citit 2300 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2015 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.