Intersecție cu surprize în Micro 16/ Taxe europene pentru drumuri ca la țară

Intersecție cu surprize în Micro 16/ Taxe europene pentru drumuri ca la țară
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Şanţurile şi gropile de pe străzi sunt la ordinea zilei, în agenda oricărui şofer din Galaţi. Numeroasele drumuri invadate de gropi au intrat în istorie mai repede decât monumentele de arhitectură din oraş. Şi asta după ce sute de maşini ale gălăţenilor au rămas blocate în craterele din intersecţii, provocând, de cele mai multe ori, accidente grave.

Drumuri cârpite de ochii lumii

O altă „perlă” a străzilor gălăţene se află în cartierul Micro 16, pe strada Blaj. Deşi în această zonă traficul rutier este destul de aglomerat, autorităţile responsabile au cârpit doar de câteva ori asfaltul, fără însă a readuce intersecţia la normalitate.

"Eu merg în fiecare zi pe aici şi simt toate gropile. Noi plătim taxe pentru drumuri cel puţin acceptabile, dar la intersecţia asta orice şofer îşi distruge maşina. Am cinci ani de când circul prin această intersecţie şi ştiu cât de aglomerată este strada, deşi pare foarte mică. Nu poţi să te fereşti de gropi, ieşi din una şi intri în alta, motiv pentru care există un mare pericol de accidente", mărturiseşte Constantin Oancă, un şofer în vârstă de 63 de ani.

După ploi şi deszăpezire, asfaltul se macină şi mai mult, iar numărul capcanelor în care cad şoferii se dublează. "Intersecţia asta este bună pentru cei care vor să aiba o dimineaţă proastă. Dar nu cred că asta îşi doreşte cineva. Gropile sunt cartea de vizită a oricărui cartier din Galaţi, adică intersecţia asta nu este unică. Dar pe mine asta mă deranjează cel mai mult, pentru că merg zilnic pe aici şi îmi nimicesc maşina. Acum vreo trei  luni, văzusem că se lucrează la ea, însă nu s-a turnat nici măcar asfalt. Au făcut un amestec din piatră şi nisip, iar astăzi arată mai grav decât acum trei luni", declară Ion Teodor, şofer în vârstă de 40 de ani.

Cine să repare gropile care „înfloresc” peste noapte?

Deşi mulţi gălăţeni s-au obişnuit cu peisajul străzilor din Galaţi, unii dintre ei se întreabă cine le administrează cu atâta nepăsare. „Am rude la Tecuci şi mă vizitează des la Galaţi, iar pentru asta plătesc rovinieta. Acum, mă întreb, de când există taxă pentru gropi? Noi circulăm des pe aici şi am învăţat să mai ocolim gropile, dar şoferii care merg prima oară prin intersecţia asta riscă să rămână blocaţi", conchide Toader Costache, şofer în vârstă de 50 de ani.

"Viaţa liberă" a solicitat punctul de vedere al Primăriei, în privinţa unui proiect de asfaltare a intersecţiei, însă până în momentul publicării materialului nu am primit niciun răspuns.

Citit 1238 ori Ultima modificare Joi, 30 Iulie 2015 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.