VIDEO/ Deja se face plajă pe INSULA din mijlocul Dunării de la Galaţi
Foto: Foto: Alina Nica, Facebook.com

VIDEO/ Deja se face plajă pe INSULA din mijlocul Dunării de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Canicula şi seceta din ultima perioadă au provocat inclusiv o scădere a nivelului Dunării, motiv pentru care mulţi gălăţeni s-au întrebat dacă trecerea fluviului cu bacul, de la Galaţi la I.C. Brătianu şi înapoi, va fi îngreunată sau chiar oprită. Gălăţenii au fost alarmaţi de apariţia unei insuliţe de pământ aproape în mijlocul Dunării, fenomen cauzat de temperaturile extrem de ridicate şi de faptul că precipitaţiile au ocolit regiunea noastră.  

Duminică pe la prânz, vreo câţiva oameni se relaxau pe insula din mijlocul Dunării. Aveau cu ei toate câte-i sunt necesare omului, pentru o zi liniştită de plajă, de la umbrele de soare până la cearşafuri de plajă. Evident, la malul micii fâşii de uscat erau trase şi bărcile cu care oamenii ajunseseră acolo. Nu de alta, dar nici nu ştim cât de mult va mai rămâne insula la suprafaţă, aşa că nu se ştie nici cât timp mai au gălăţenii să facă plajă pe ea. Sau măcar să îşi facă un selfie.

Potrivit Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, Dunărea este în continuă creştere. Luni, nivelul ajunsese la 95 de centimetri, în creştere cu doi centimetri.

Natura ne-a demonstrat încă o dată că poate da naştere unor peisaje superbe, chiar şi într-o zonă ca Galaţiul. În ceea ce priveşte insula apărută în mijlocul Dunării în urmă cu ceva timp, oricât am privi-o de pe Faleza Inferioară sau Superioară, priveliştea nu se va compara niciodată cu imaginile surprinse de către gălăţeanul Marian Cepeha folosindu-se de o dronă. 

Despre munca lui Marian Cepeha am mai scris pe "Viaţa liberă", în urmă cu câteva luni, în articolul "VIDEO/ Cât de minunat arată Galaţiul primăvara".

Citit 27866 ori Ultima modificare Miercuri, 12 August 2015 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.