COPIII ABUZAŢI pot fi salvaţi! Cum te ajută Telefonul Copilului

COPIII ABUZAŢI pot fi salvaţi! Cum te ajută Telefonul Copilului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultima perioadă, tot mai mulţi copii sunt supuşi abuzurilor fizice şi emoţionale. Din fericire, există un număr de telefon la care poate suna orice copil, părinte sau un simplu cetăţean care a sesizat un abuz asupra unui minor. În spatele telefonului copilului stau specialişti care preiau problema şi încearcă să o rezolve.

Un lucru foarte important care trebuie să ajungă la urechile oricărui cetăţean este că serviciile sociale sunt obligate să investigheze situaţia exact aşa cum a fost relatată la Telefonul Copilului. Orice caz de abuz preluat de Telefonul Copilului este transmis de urgenţă serviciilor sociale din judeţul sau sectorul de domiciliu sau altor instituţii, împuternicite să contribuie la remedierea problemelor. Obligaţia serviciilor sociale este fie de a merge la familia copilului, fie de a contacta asistentul social din localitatea de domiciliu. De la această etapă porneşte şi efectuarea anchetei sociale. În astfel de situaţii, persoanele care sunt apropiate copilului - profesori, medici, vecini, rude - vor fi contactate de urgenţă. Dacă siguranţa copilului nu este asigurată alături de familia sa, este cerut sprijinul poliţiei.

Dacă abuzul s-a confirmat, iar copilul se află în pericol, familia minorului va beneficia de consiliere. În cazurile critice, când viaţa sau sănătatea copilului este în pericol, serviciile sociale pot lua o măsură de protecţie, astfel încât copilul să fie separat temporar de familie. În acest context, reclamantul problemei poate contacta ulterior Telefonul Copilului, pentru a comunica dacă mai este sau nu în pericol. Orice caz este urmărit până în momentul în care s-au redus sau au încetat factorii de risc şi familia este capabilă să răspundă nevoilor copilului.

Telefonul Copilului poate fi apelat la numărul 116.111.

Citit 2241 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2015 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.