Dunărea continuă să SCADĂ. La intrarea în ţară, cotele sunt tot mai mici

Dunărea continuă să SCADĂ. La intrarea în ţară, cotele sunt tot mai mici
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Dacă, la începutul săptămânii trecute, cotele apelor Dunării la Galaţi ajunseseră la valoarea de 95 cm, săptămâna aceasta fluviul continuă să scadă, în ultimele două zile rămânând la nivelul de 82 cm. Acest fapt este cauzat de scăderea continuă a nivelului apei la Baziaş, punctul de intrare a Dunării în ţara noastră.

Institutul Naţional pentru Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA) nu are o prognoză îmbucurătoare pentru următoarea perioadă. „Debitul la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, va fi în creştere până la valoarea de 2.800 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii august, de 4.300 mc/s. În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi relativ în creştere, exceptând prima parte a intervalului, când vor fi în scădere pe sectorul Giurgiu - Tulcea”, se arată într-un comunicat emis de INHGA, pentru perioada 20-28 august. Astfel, cel puţin până la finalul săptămânii, nu se vor înregistra creşteri semnificative ale cotelor apelor Dunării.

Conform informaţiilor furnizate de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, în zona noastră Dunărea va continua să scadă, la Brăila existând posibilitatea ca nivelul apei să se micşoreze cu încă 3 cm în următoarele două zile.

Există însă şanse mari ca valorile cotelor apelor Dunării să crească la Galaţi la începutul săptămânii viitoare, dar nu foarte mult, dat fiind că nu plouă suficient în amonte.

Citeşte şi: VIDEO/ Deja se face plajă pe INSULA din mijlocul Dunării de la Galaţi

 

Citit 2505 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2015 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.