PAMFLET/ Insula de la Galaţi, revendicată de brăileni

PAMFLET/ Insula de la Galaţi, revendicată de brăileni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Câţiva brăileni cu spirit de iniţiativă au profitat de letargia autorităţilor gălăţene şi au înregistrat limba de pământ dintre Galaţi şi I.C. Brătianu

Brăilenii au fost mai rapizi: Au cucerit deja insula de la Galaţi

Brăilenii demonstrează încă o dată că sunt cu un pas înaintea gălăţenilor. Pentru că autorităţile din Galaţi nu au făcut niciun demers pentru a înregistra insula apărută pe Dunăre, mai mulţi brăileni cu spirit de iniţiativă au revendicat deja teritoriul. "Am întrebat la Primăria Galaţi dacă este înregistrat teritoriul nou apărut şi ni s-a spus că nu. Aşa că nu am mai pierdut vremea şi am instalat la fiecare intrare câte un indicator cu numele Brăila. De-acum, nu se mai poate face nimic. Este teritoriu brăilean", a declarat Gelu Reptilă, brăilean cu spirit de iniţiativă din Chercea.

Puse în faţa faptului împlinit, autorităţile locale din Galaţi au renunţat la insulă. "Ce mai putem face? Acolo e Brăila şi gata! Acum să vedem dacă mai facem tunelul, pentru că nimeni nu e dispus să lege Galaţiul de Brăila. Dacă era să legăm oraşul de Tulcea era OK. Dar aşa...", a spus city-managerul Aurel Vlaicu.

Potrivit surselor noastre, intenţiile brăilenilor legate de insulă sunt simple: vor să facă acolo grătare, să bea bere la PET, să asculte manele şi, când se îmbată, să se taie cu cuţitele. "Treburi de brăileni", a comentat un gălăţean din Micro 39.

Marius Stan îi ceartă pe administratorii Dunării: "N-aţi putut face insula de-a latul fluviului?"

Primarul Marius Stan e supărat rău de tot pe administratorii Dunării. După ce a văzut că insula nou apărută la Galaţi e aşezată de-a lungul fluviului, primarul i-a convocat pe cei care se ocupă de Dunăre. "Bă, voi faceţi mişto de mine? Cum să puneţi insula de-a lungul apei? Ce folos am eu că se face pământ paralel cu Galaţiul? De ce nu m-aţi întrebat şi pe mine? Asta, vă spun eu, trebuia făcută de-a curmezişul. Pac-pac, legam Galaţiul de Tulcea şi-i ziceam "tunel". Şi mă ţineam şi eu de cuvânt în faţa electoratului", s-a răstit Marius Stan la şefii AFDJ.

În urma discuţiei, primarului Marius Stan i-a mai venit o idee legată de traversarea Dunării. "Dacă am pune pământ şi am face un dig până pe malul tulcean, nu ar mai fi nevoie să facem tunel pentru maşini. Facem invers: facem un tunel pe sub dig, să treacă apa prin tunel. Aşa ceva sigur nu a mai făcut nimeni. Şi cred că se poate, din punct de vedere tehnic", s-a confesat Marius Stan unor apropiaţi.

Singura problemă pe care o mai are de rezolvat acum primarul este legată de proprietatea asupra insulei. Aşa cum am anunţat deja în această ediţie a Pamfletului, insula aparţine deja Brăilei.

Foto exclusiv: Accident grav la Brăila cu o limuzină de lux

Accident grav la Brăila. După cum se poate vedea în fotografie, o limuzină de lux a fost distrusă aproape în totalitate. Impactul s-a petrecut pe centura Brăilei şi, din fericire, nu s-au înregistrat victime. În schimb, paguba totală este estimată la aproximativ 500 de lei. "Accidentul s-a petrecut din cauza şoferului neatent, care gonea cu 12 kilometri la oră. Acesta a pierdut controlul asupra hăţurilor şi s-a răsturnat de câteva ori. După cum se poate vedea, limuzina este distrusă total şi avem de a face cu cea mai mare pagubă materială din ultimii zece ani: în jur de 500 de lei", a declarat Relu Pandele, poliţist din Brăila.

Şoferul limuzinei, care nu avea decât câteva zgârieturi, abia se putea abţine din plâns. "E o pagubă mare. Dincolo de valoarea vehiculului, era şi o chestie emoţională. Mă ataşasem de atelaj, de aia sufăr", a declarat şoferul brăilean.

Război psihologic în poligolul Smârdan: Urcaţi pe deal, soldaţii le arată fundul ruşilor

Războiul rece dintre NATO şi UE pe de o parte şi Rusia de cealaltă parte capătă noi valenţe. Vineri, la Galaţi a sosit ministrul Apărării, Mircea Duşa, pentru a implementa noua strategie: război psihologic cu Rusia. Astfel, împreună su soldaţi NATO din SUA, Marea Britanie, Spania şi România, Mircea Duşa s-a urcat pe cel mai înalt deal de la Smârdan, şi-a dat jos pantalonii şi le-a arătat fundul ruşilor. Din păcate, exerciţiul militar a fost unul strict secret, astfel că nu vă putem arăta imagini. Potrivit unor surse demne de încredere, cei mai îndrăzneţi dintre soldaţi s-ar fi întors şi cu faţa către Est, pentru a le arăta ruşilor podoabele din dotare.

Deocamdată, se pare că Rusia nu a răspuns acestor atacturi josnice ale NATO, însă Vladimir Putin nu pare dispus să lase incidentul nepedepsit. "Avem un plan care presupune câteva sute de grăsani, care vor mânca timp de o lună doar fasole şi care vor fi aşezaţi strategic la graniţa cu NATO. Nu vă putem da detalii, dar se cheamă război chimic", a declarat Vladimir Putin, exclusiv pentru "Viaţa liberă".

InSula Goală

Ecosal va avea un nou slogan: "Cine nu e gunoi e împotriva noastră"

Ecosal Galaţi a început un program de rebranding. Compania care se ocupă cu strângerea gunoiului din oraş încearcă să îşi schimbe imaginea, motiv pentru care şefii instituţiei au anunţat că vor lansa un nou slogan: "Cine nu e gunoi e împotriva noastră".

Deşi a apelat la o companie care se ocupă special de imagine, noul slogan este produsul lui Ionuţ Pucheanu. "E un slogan care ne afirmă practic identitatea. Trăim pentru gunoi, aşa că e simplu: cine nu e gunoi e împotriva noastră. Ideea mi-a venit la o şedinţă de Consiliu Local, când i-am văzut pe câţiva dintre consilierii de la PSD. Nu ştiu de ce, dar m-am gândit imediat la gunoi şi din una în alta am ajuns la acest slogan", a explicat Ionuţ Pucheanu procesul de facere a sloganului.

Programul de schimbare a imaginii Ecosal mai presupune lipirea de afişe prin oraş, în locurile în care îşi fac de obicei campanie electorală politicienii. "Încercăm în acest fel să îi stimulăm pe oameni să nu mai voteze cu cei pe care îi votează de 25 de ani încoace. Nu e doar o campanie de curăţare a imaginii Ecosal, este o campanie care îşi propune să cureţe întreaga clasă politică de la Galaţi. Sper să reuşim, iar la anul pe vremea asta să avem conducători noi", a mai spus Ionuţ Pucheanu.

Staţia de Epurare Politică

Dan Nica s-a răzgândit şi a candidat din nou: "Am făcut o estimare, încă mai sunt şpăgi"

Dan Nica a candidat totuşi pentru preşedinţia PSD Galaţi. După ce i-a lăsat pe oamenii cinstiţi din partid să creadă că PSD Galaţi chiar ar mai putea fi salvat, Dan Nica le-a dat tuturor planurile peste cap. "Am fost nevoit să candidez, le-o datoram oamenilor care s-au căpătuit în ultimii ani la acest partid. Nu-i puteam lăsa baltă. Cine să-i mai gireze?", a spus Dan Nica.

Potrivit unor surse din PSD, în spatele deciziei de a candida s-ar mai afla o motivaţie. De data aceasta, este vorba despre una de ordin personal. "Domnul Nica a comandat un studiu privind şpăgile din contractele publice. Se pare că la Galaţi încă mai sunt. Şi chiar sume consistente. Deci nu putea să lase chiar aşa uşor şefia PSD", a comentat o sursă.

Plan Nica

Steaua, afară din Europa! Oile din Galaţi au suferit ca nişte câini

În sfârşit, s-a făcut dreptate. FCSB, poreclită Steaua Bucureşti, a fost scoasă afară din Europa. Evenimentul a fost primit cu schelălăituri de jale în lumea stânelor din Galaţi. Grupaţi în jurul teraselor, fanii FCSB au sperat joi seară la o calificare miraculoasă. Behăiturile lor de la golul din meciul cu Rosenborg s-au transformat, într-un final, în schelălăituri. "Am auzit cum behăiau cu speranţă la gol, apoi s-a lăsat aşa o linişte, iar la final au început cu schelălăitul. Parcă erau câinii de la Dinamo, în încercarea de a juca în Liga Campionilor", a spus un locatar de lângă o cârciumă de stelişti.

Târziu în noapte, pe străzile din Galaţi, oile îşi vărsau necazul pe antrenorul echipei: „Blestemat să fii, Miorel RădOi”.

Liga CampiOilor

Oţelul vrea un amical cu FCSB: "Vrem să avem un moral bun înainte de campionat"

După ce FCSB a demonstrat că poate să ia bătaie de la orice echipă din lumea asta, şefii Oţelului s-au gândit să profite de situaţie. "Ne pregătim de liga a doua şi vrem să începem cu moral bun, aşa că le-am trimis o invitaţie celor de la FCSB ca să facem un amical cu ei. Sper să accepte, pentru că e important pentru echipă, pentru moralul jucătorilor să aibă victorii în picioare, chiar dacă e vorba despre meciuri amicale", a declarat Cristi Munteanu.

Din păcate, FCSB nu a răspuns deocamdată invitaţiei, având un program destul de încărcat. Potrivit patronului Gigi Becali, Steaua trebuie să repare moralul ultimei clasate din Liga a IV-a din Georgia, săptămâna aceasta. "După această înfrângere, vom vedea dacă vom juca şi cu Galaţiul", a spus Gigi Berbecali.

Gregory Pate

Bacalbaşa vrea să fie şi primar, şi preşedinte CJ: "Pot să nu fac nimic în ambele funcţii"

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, vrea un nou mandat în fruntea judeţului, dar, în acelaşi timp, vrea să candideze şi pentru fotoliul de primar. "Cât poate fi de greu. Pot să stau degeaba în ambele funcţii, în acelaşi timp. Nu e incompatibilitate, ci dimpotrivă: funcţiile se completează una pe cealaltă", a spus Bacalbaşa.

Dublă mare


 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4138 ori Ultima modificare Vineri, 28 August 2015 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.