BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ nu e atractivă pentru angajatori

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ nu e atractivă pentru angajatori
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vineri, 25 septembrie, cu începere de la ora 9,00, holul Universităţii "Dunărea de Jos" va găzdui Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, eveniment organizat cu participarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). La eveniment sunt aşteptaţi atât absolvenţii promoţiei 2015, cât şi toate celelalte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Concomitent cu evenimentul din Galaţi, tecucenii vor putea şi ei să studieze oferta de locuri de muncă şi să aplice pentru un job, în incinta Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie din localitate.

Din păcate, singurii care nu par să se înghesuie sunt angajatorii din judeţul Galaţi. "Până la sfârşitul zilei de 22 septembrie, au fost transmise invitaţii prin e-mail, prin fax şi prin contactare directă unui număr de peste 1.025 angajatori din judeţul Galaţi .Dintre aceştia, 72 şi-au confirmat deja participarea, cu 747 de locuri de muncă. Pentru 633 dintre aceste locuri de muncă se solicită persoane cu studii medii, iar pentru un număr de 114 locuri de muncă se solicită persoane cu studii superioare. Din cele 747 locuri de muncă, 623 sunt oferite la Galaţi, iar restul de 124 sunt oferite la Tecuci", se arată într-un comunicat emis de AJOFM Galaţi.

În condiţiile în care numărul şomerilor înscrişi în evidenţele AJOFM se apropie vertiginos de 20.000, iar numărul celor neînscrişi poate fi chiar mai mare de atât, 747 locuri de muncă nu sunt nici pe departe suficiente.

Cele mai multe din locurile de muncă oferite sunt în următoarele profesii şi meserii: confecţioner textile, prelucrător prin aşchiere, operator IVP date, inginer în diverse domenii, operator maşini comandă numerică, muncitor necalificat, lăcătuş, sudor, vânzător, agent curăţenie.

Participarea la eveniment este gratuită.

Citit 2866 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.