PROTESTE/ Pensionarii gălăţeni ies în stradă timp de cinci zile

PROTESTE/ Pensionarii gălăţeni ies în stradă timp de cinci zile
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Atât Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere, cât şi Alianţa Europensionarilor din România anunţă că vor ieşi, săptamâna aceasta, în stradă, între 6 şi 10 octombrie, pentru a picheta Prefectura, dar şi sediile PNL şi PSD. Liderii celor două alianţe ale pensionarilor, Vasile Panţuş şi Toader Cristea, susţin că vor muta protestele la Bucureşti, dacă ministrul Rovana Plumb nu va veni la discuţii la Galaţi.

Printre revendicările pensionarilor se numără "publicarea de urgenţă a Metodologiei de aplicare a  Legii nr. 192/2015, privind indexarea valorii punctului de pensie cu 50 la sută, respectiv 25 la sută pentru pensionarii prejudiciaţi din siderurgie şi minerit, care au ieşit la pensie până la data de 1 ianuarie 2011", "valoarea punctului de pensie să reprezinte 45 la sută din salariul mediu brut pe economie", dar şi pensii speciale, pentru activitate în câmpul muncii de peste 35 ani, nu pentru un mandat de patru ani în Parlamentul României".

"Dacă un mandat de patru ani creează cereri pentru pensii speciale, atunci şi noi cerem ca omul simplu care are patru ani vechime în câmpul muncii să poată ieşi la pensie cu minim de 400 lei (o treime din pensia specială a unui mandat de parlamentar)", se arată în comunicatul comun al celor două organizaţii.

Citit 2556 ori Ultima modificare Duminică, 04 Octombrie 2015 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.