Pericol de PRĂBUŞIRE în Micro 17/ Blocul K1 se SCUFUNDĂ în... rahat
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pericol de PRĂBUŞIRE în Micro 17/ Blocul K1 se SCUFUNDĂ în... rahat
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Semnalul de alarmă a fost tras de către domnul Pavel Leucă, locatar al blocului K1 din Micro 17, la recenta şedinţă a Consiliului Local: „Blocul K1 se prăbuşeşte şi nu exagerez când spun aşa pentru faptul că la baza lui s-a format un crater destul de adânc, de aproape un metru, în lungimea blocului”.

Gălăţeanul a explicat că tasarea s-a produs din cauza conductei care colectează apele reziduale de la cinci blocuri. „Prin 2003-2004 s-a decopertat acest canal colector şi am văzut toată situaţia: apa reziduală curgea cam înălţimea de 75 centimetri, iar conducta prin care trebuia să se elimine era sub această apă. Bănuim că toată apa s-a dus la baza blocului pentru că în 2013 a pătruns la un locatar la parter în locuinţă. Când am verificat canalul colector am văzut că apă nu mai era, ci doar materie fecală. Apă Canal a venit şi a remediat, dar când au decopertat canalul colector în faţa blocului N1, erau munţi de materie fecală, s-au scos două remorci, iar conducta respectivă era numai bucăţele, praf făcută!”, s-a plâns gălăţeanul.

Rigole aşteptate de doi ani

Domnul Leucă a explicat că, atunci când plouă abundent, apa se scurge la baza blocului care este crăpat de partea de nord. Colac peste pupăză, un copac din curtea blocului trebuie tăiat şi de trei luni se asociaţia aşteaptă aprobările. Oricum, e mai puţin decât cei doi ani care au trecut de când au solicitat nişte rigole. „Dacă acum doi ani ni se făceau acele rigole probabil că situaţia era cu totul alta la ora actuală. Dar faptul că aceste rigole nu s-au făcut, blocul este în mare pericol el trosneşte noaptea, este foarte periculos şi  suntem, doar pe scara III,  60 de persoane, iar în total 180 de persoane. Riscăm să fim scoşi de sub dărâmături în cazul unui cutremur de intensitate mai mare. Am venit în faţa dumneavoastră să vă rog să interveniţi cu posibilităţile tehnice pe care le aveţi”, a declarat gălăţeanul.

Primarul Marius Stan i-a promis că în cel mai scurt timp va trimite o echipă de la Direcţia Tehnică să vadă situaţia. „În funcţie de cele constatate vom lua măsurile care depind de noi. Dar noi putem face doar intervenţii în domeniul public”, a spus edilul.

Citit 11757 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.