NEREGULI la grădiniţele din Galaţi. Ce au găsit reprezentanţii Protecţiei Consumatorului

NEREGULI la grădiniţele din Galaţi. Ce au găsit reprezentanţii Protecţiei Consumatorului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cursul lunii octombrie 2015, Comisariatul Regional de Protecţia Consumatorului (CRPC) Galaţi a desfăşurat o acţiune de verificare în 14 grădiniţe cu program prelungit, particulare şi de stat, din Galaţi şi Tecuci. În urma controlului, au fost aplicate şapte avertismente contravenţionale.

S-a constatat că, din cele 14 grădiniţe verificate, trei nu deţineau autorizaţii sanitare de funcţionare. O grădiniţă funcţionează la parter de bloc, sala de odihnă fiind cameră de apartament, dotată cu paturi suprapuse, care nu asigura suprafaţa stabilită de legislaţie pentru fiecare copil. De asemenea, aparatele de măsură utilizate pentru stabilirea porţiilor oferite copiilor nu erau verificate metrologic, iar o alta nu deţinea în dotare aceste aparate. În ceea ce priveşte existenţa şi modul de funcţionare a instalaţiilor de apă curentă rece şi caldă, o grădiniţă din cele 14 verificate era racordată la reţeaua oraşului pentru apă rece, caldă şi căldură. În alte două unităţi de învăţământ verificare, scaunele şi mesele pentru copii aveau înălţimea mai mare decât cea prevăzută de lege, iar în două clase saltelele erau mai mici cu circa 20 de centimetri decât paturile. La una din grădiniţe, la baie, scaunele WC erau cu dimensiuni de înălţime pentru adulţi, iar în sălile de curs mocheta nu era igienizată corespunzător.

Inspectorii CRPC atrag atenţia că, pentru a avea siguranţa că aleg grădiniţa potrivită, părinţii trebuie să se asigure că unitatea de învăţământ deţine toate autorizaţiile necesare, să viziteze grădiniţa înainte pentru a observa dotările existente (săli de curs, dormitor, sala de mese, spaţii verzi), să verifice existenţa contractului de prestări servicii de învăţământ preşcolar şi, nu în ultimul rând, să se informeze despre taxa percepută de grădiniţă.

Citit 1562 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.