Fundaţia "Inimă de copil" creează LOCURI DE MUNCĂ

Fundaţia "Inimă de copil" creează LOCURI DE MUNCĂ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* "Atelierele cu suflet" s-au transformat în întreprindere socială


Fundaţia „Inimă de Copil” derulează în prezent un proiect intitulat ”Dezvoltarea economiei sociale”, care are ca obiectiv principal facilitarea accesului pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile, care-şi găsesc, de regulă, foarte greu un loc de muncă.

Lansarea oficială a proiectului are loc  joi, 3 decembrie, începând cu ora 10,00 la Biblioteca „V. A. Urechia“. "Proiectul unui mic atelier, unde persoane vulnerabile aveau ore de terapie ocupaţională începând din 2005, a devenit acum unitatea protejată autorizată "Ateliere cu suflet". Ca structură de economie socială, atelierul susţine şi va oferi locuri de muncă pentru persoane persoane cu dizabilităţi, femei în situaţie de risc, întreţinătorii unor familii monoparentale, tineri ce au părăsit instituţiile de protecţie socială. Unitatea protejată va susţine în total 18 noi locuri de muncă. Prin vânzarea produselor vom oferi susţinere persoanelor defavorizate, de aceea ne dorim ca afacerea noastră să devină una sustenabilă", ne-a spus managerul întreprinderii sociale „Ateliere cu suflet”, Valentina Manolescu.

Consiliere şi calificări profesionale

Tot în cadrul acestui proiect, peste 60 persoane au beneficiat, de asemenea, de informare şi consiliere pentru orientarea profesională şi 15 persoane au avut şansa, până la acest moment, să obţină certificate de calificare profesională.

Planul de dezvoltare a atelierului include mai multe direcţii şi linii de dezvoltare. Prima, care continuă de altfel activităţile anterioare, este cea de realizare de produse unicat pictate pe sticlă, lucrate manual, accesorii decorative, bijuterii, felicitări. A doua direcţie o reprezintă organizarea unui atelier de croitorie şi broderie, în care vor fi executate sacoşe din pânză pictate sau brodate, diferite obiecte şi accesorii vestimentare unicate, iar cea de a treia va presupune partea de atelier în care se vor personaliza obiecte prin gravură laser. Pentru comercializarea produselor şi în mediul virtual, „Ateliere cu suflet” va avea în curând şi un magazin online.

Beneficiarii vor fi implicaţi activ în evenimente de promovare a economiei sociale. Până la acest moment, atelierul are programate, în luna decembrie, peste 20 de oportunităţi de prezentare a produselor sale, atât în Galaţi, cât şi în alte oraşe din ţară.  Fondurile obţinute din vânzarea produselor sunt direcţionate către susţinerea atelierului şi a locurilor de muncă.

Citit 4658 ori Ultima modificare Duminică, 22 Noiembrie 2015 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.