Francezii, prieteni pentru învingerea AUTISMULUI şi a CANCERULUI. Parteneriat între judeţul Galaţi şi regiunea Aquitaine

Francezii, prieteni pentru învingerea AUTISMULUI şi a CANCERULUI. Parteneriat între judeţul Galaţi şi regiunea Aquitaine
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Judeţul Galaţi şi regiunea Aquitaine, din Franţa, au încheiat, luni, , la Centrul Multicultural "Dunărea de Jos", o nouă convenţie de colaborare în domeniul medicinei. Protocolul, semnat de vicepreşedintele Consiliului Regional Aquitaine, Francois Maitia, şi preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, oficializează şi reînnoieşte legătura dintre cele două regiuni, care datează de mai bine de un deceniu.

"Astăzi, subliniem relaţiile de prietenie şi colaborare dintre Aquitaine şi Galaţi, care au fost începute de actualul preşedinte al regiunii Aquitaine, Alain Rousset, căruia îi urăm un nou mandat încununat de succese, şi de domnul Dan Lilion Gogoncea, care era atunci preşedintele Consiliului Judeţului şi care a văzut perspectiva acestei colaborări. Alain Rousset va rămâne în istoria Galaţiului ca având o contribuţie decisivă în crearea Facultăţii de Medicină, care a devenit un succes nesperat", a declarat preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Regional Aquitaine, Francois Maitia, parteneriatul, care până acum a avut ca obiective Facultatea de Medicină şi Şcoala de Moaşe, se va dezvolta de acum înainte în domeniile psihiatriei, autismului, oncologiei şi obstetricii ginecologice. Nu în ultimul rând, reprezentantul regiunii Aquitaine a lansat o invitaţie de colaborare şi în alte domenii. "Există potenţial şi în dezvoltarea schimbului de experienţă pe acvacultură. Avem un centru de cercetare pentru sturioni. Noi avem de învăţat de la dumneavoastră, dumneavoastră de la noi. Bordeaux are şi cel mai bun vin din lume, iar un schimb de experienţă în acest domeniu este util pentru toată lumea”, a mai spus Francois Maitia.

Citit 1531 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2015 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.